Тарталетки з начинкою з курки та грибів

Тарталетки – невеликі кошики з тіста з різноманітною начинкою – сьогодні невід’ємна частина фуршетів і святкових застіль. Кулінари всього світу полюбили їх за надзвичайну зручність у використанні – на столі для них не потрібно багато місця, їх завжди можна привабливо і красиво оформити, а головне – їх можна брати руками і їсти стоячи.

За право називатися батьківщиною тарталеток ведуть боротьбу Франція та Італія. І хоча саме слово має французьке коріння (tartelette, або tarte в перекладі з французької означає «торт»), італійці стверджують, що їх історія своїм корінням сягає в Древній Рим.

Приготуйте тарталетки з начинкою для гостей на свято. До новорічного столу всі чудові якості цього страви припадуть як не можна до речі. По-перше, їх завжди можна приготувати заздалегідь. А подавати такі смачні кошики можна як у гарячому, так і в холодному вигляді. По-друге, самі по собі вони вже мають святковий вигляд: такі рум’яні, ароматні. По-третє, можна приготувати нескінченне безліч варіантів цієї закуски. Це можуть бути тарталетки з листкового тіста з жульєном, ікрою, малосольною рибою, омлетом і шинкою, сиром і крабовими паличками, і навіть з традиційним салатом олів’є!

А варіант, який ми пропонуємо приготувати до святкового столу – тарталетки з грибами і куркою – і зовсім безпрограшний. Адже хіба може комусь не сподобатися чудова вершкова і соковита начинка?

Для приготування 12 штук тарталеток вам знадобляться:

1 куряча грудка;
200 грамів свіжих печериць;
1 цибулина;
0,5 кг листкового бездріжджового тіста (готового);
100-120 мл жирних вершків;
1 яйце.

Також знадобиться невелику кількість рослинної олії – для смаження й змащення форм, і трохи борошна для розкачування тіста. Спеції підбирайте за власним смаком.

Приготування тарталеток з начинкою з курки та грибів

Поставте на вогонь сковорідку для того, щоб вона добре розігрілася.

Цим часом наріжте тонкими смужками куряче філе.

Потім наріжте гриби: спочатку навпіл, а потім наріжте тонкими пластинами.

Відправте обсмажуватися на сковороду куряче філе, не забувши налити в неї, і як слід прогріти, невелику кількість рослинного масла.

Як тільки куряче м’ясо побіліє з усіх боків, відправте в сковороду нарізані гриби.

Гриби практично відразу ж пустять сік, і в цій рідині вони з куркою повинні протушкувати хвилин 5-7.

Поки гриби і куряче філе обсмажуються, очистіть і наріжте невеликими кубиками цибулину.

Відправте нарізану цибулю в сковорідку і гарненько перемішайте все.

Потроху влийте до вмісту сковорідки вершки і дайте йому випаруватися.

Як тільки вершки загустеют, начинка для тарталеток буде готова.

Тепер настала черга самих тарталеток. Змастіть масло форми для випікання маффінів або кексів.

Готове листкове тісто, обов’язково розморожене заздалегідь, розкачайте в пласт квадратної форми товщиною 2-3 мм.

Фігурним або звичайним ножем наріжте тісто на квадрати. Якщо використовувати фігурний ніж, то після запікання тарталетки для святкового столу будуть нагадувати симпатичні маленькі квітки або крихітні кошики.

Викладіть тісто у форми таким чином, щоб утворилося якесь подобу бутона.

Розподіліть готову начинку по заготівлях з тіста.

Виступаючі краї змастіть збитим яйцем.

Запікайте тарталетки з начинкою при температурі 220 градусів протягом 20 хвилин. Тісто під час випікання роздується і зарум’яниться. Тарталетки вийняти з духовки і красиво розставити на тарілках.

Перед подачею тарталетки можна посипати подрібненим кропом. Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт