Торт “Наполеон” має ніжний смак, з яким знайомі багато з дитинства. Немає нічого простіше, ніж зробити торт із заварним кремом, якщо в процесі приготування використовувати кілька дек для випікання. Це імператорська блюдо складається з великої кількості тонких коржів, просочених дивовижно смачним молочним заварним кремом.
Торт “Наполеон” створений для справжніх цінителів кулінарних шедеврів.
Для приготування десерту необхідно взяти:
- 250 грам вершкового маргарину;
- 125 грам сметани 21% жирності;
- 600 грам борошна вищого сорту;
- 250 грам молока 3,2% жирності;
- 200 грам вершкового масла;
- 200 грам цукру.
Технологія приготування торта “Наполеон”:
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
Натріть на дрібній тертці маргарин.
Додайте сметану відповідно до зазначеної нормою.
Пропустіть через сито борошно. Додайте її в ємність, у якій знаходиться маргарин і сметана.
Замісіть м’яке тісто і покладіть його в холодне місце на 35 хвилин.
Приступайте до створення заварного крему. Збийте яйця з цукром за допомогою міксера.
Додайте тепле молоко.
Поставте на повільний вогонь каструлю з молочно-яєчною сумішшю і варіть крем протягом 300 секунд. Постійно заважайте ложкою крем.
Коли молочно-яєчну суміш трохи охолоне, додайте вершкове масло.
Збийте крем за допомогою віночка. Збивати потрібно до тих пір, поки рідка субстанція не перетвориться в однорідну масу.
Тісто розділіть на кілька рівних частин.
Зробіть з тіста дуже тонкі коржі.
Проколіть виделкою корж в різних місцях. Після цього випікайте в духовці протягом 300-400 секунд.
Покладіть рум’яний корж на велику тарілку.
Рясно полийте його заварним кремом.
Зверху покладіть наступний корж і змастіть його кремом.
Продовжуйте по черзі викладати коржі і змащувати їх кремом. Потім прикрасьте десерт тертим шоколадом і кондитерськими прикрасами.
Поставте торт “Наполеон” в холодильник і через 6 годин можете дізнатися його божественний смак.
Приємного апетиту!
Торт Наполеон