Торт з кабачкового млинчиків з сирною просоченням

Кабачок – невибагливий овоч, який росте практично на всій території Росії, а тому добре знайомий кожному дачникові-городникові. Складно уявити, що ця рослина – зовсім не місцевий житель, а південний прибулець, завезений в Європу іспанськими колонізаторами з Мексики. Причому, спочатку його не сприймали як щось їстівне – овоч довгий час «жив» в ботанічних садах як екзотичної дивини.

Лише через два століття європейці додумалися спробувати плоди заморського рослини на смак. А от до Росії кабачки дісталися тільки в 19 столітті, причому окружним шляхом – через Туреччину і, можливо, Греції. Доглядати за ними виявилося легко, врожай виходив великий, зібрані овочі могли дуже довго зберігатися у свіжому вигляді – зрозуміло, що в російських селах їх прийняли «на ура» і негайно почали розводити.

З кабачків готували і продовжують готувати буквально сотні страв. В сирому або трохи припущенном вигляді їх додають в свіжі овочеві салати, смажать або тушкують на гарнір до м’яса, роблять кабачкове пюре, ікру, запіканки. Кабачки відмінно маринуються і смажаться. Їх можна фарширувати чи піч з тертих плодів оладки. Прекрасне блюдо, яке підійде навіть для святкового столу – торт з кабачкового млинчиків. Приготування займає мінімум часу, а результат здатний зворушити навіть витончених гурманів.

Для приготування знадобиться сковорода з невисокими бортами, бажано з антипригарним покриттям. Відмінно підійде стандартна млинниця з чавуну. Поки плита нагрівається, можна зробити дуже просте тісто – воно стане основою вишуканого і приголомшливо смачного кабачкового торта з помідорами і сиром.

Інгредієнти:

кабачки – 1 кг;
яйце – 3 шт.;
борошно – 1 склянка (250 мл);
помідор – 3-4 шт.;
часник – 2-3 зубчики;
плавлений сирок – 3-4 шт.;
майонез – 100-150 мл;
рослинне масло – 2-3 ст. ложки;
сіль і перець – за смаком;
зелень.

Як готувати

Рецепт кабачкового торта нескладний, а процес приготування не занадто трудомісткий. На всі зазвичай йде не більше години.

Кабачок очистити (якщо він «не молодий») від шкірки і насіння. Натерти на тертці.

Кабачкову масу наполягти, щоб вона дала сік. Віджати кабачки. В кабачки вбити яйця. Перемішати.

Додати борошно, сіль, перець.

Замісити тісто, по консистенції схоже на «оладушковое». При необхідності можна зменшити або збільшити кількість борошна – тоді наш торт з кабачкового млинчиків вийде щільніше або навпаки, ніжніше.

Розігріту сковороду змастити рослинним маслом (змастити, а не залити), розподілити кабачкову масу по всій сковороді з допомогою ложки. Кабачкові млинці робити середньої товщини.

Обсмажити млинці з двох боків до золотистої скоринки.

Помідори порізати пластинами.

Сир натерти на тертці.

Натертий сир змішати з майонезом, зеленню і часником – це буде наш соус для обмазування кожного шару кабачкового торта.

На испекшуюся корж викласти частину сирно-майонезній маси, розподілити ложкою по всій поверхні. Потім поверх викласти кілька пластин помідорів.

Накриваємо другим коржем і проробляємо ті ж маніпуляції: змащуємо сирною начинкою і викладаємо помідори. І так до тих пір, поки не закінчаться коржі.

Вгору торта з кабачкового млинців можна прикрасити за власним бажанням, наприклад, я виклала в середину вершини залишилася сирну масу, а навколо обклала помідорами. Прикрасила зеленню.

З отриманого тесту у мене вийшло 5 млинців. Зрозуміло, що з них можна приготувати не тільки закусочний торт з кабачків з сиром і помідорами, але і щось подібне з іншою начинкою. Наприклад, додати в майонезний соус терту моркву або горішки, а прикрасити готову страву кружечками маслини.

Навіщо нам ці кабачки – або все про користь «зеленого друга»

Кабачок малокалориен, тому страви з нього можуть стати основою меню для людини, яка мріє позбутися зайвої ваги. При цьому, як і огірок, він складається на 90% з так званою корисною води», яка надає на організм зцілююче, очищає і відновлює дію.

Ці овочі дуже легко засвоюються, тому їх рекомендують для відновлюючого харчування людей, які перенесли тяжке захворювання або операцію. Кабачки показані абсолютно в будь-якому віці. Вони містять практично всі відомі науки вітаміни плюс масу найважливіших мінералів і кислот.

Рецепт кабачкового торта варто взяти на озброєння тим, хто стурбований роботою шлунково-кишкового тракту, серцево-судинної системи і нирок – при різних проблемах цих систем і органів кабачки виступають у ролі особливого ліки. Вони загоюють рани, виводять токсини, видаляють шлаки, покращують стан шкіри і навіть сповільнює процес біологічного старіння.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт