Ванільна панакота на кефірі

Можливо, справжня італійська панакота на кефірі і не готується. Для її приготування використовують вершки. Але кухня – це місце, де можна експериментувати, тому, чому б не змінити трохи традицій? Десерт, приготований цим способом, виходить дуже красивим, з ніжним вершковим смаком і солодким запахом ванілі.

Він відмінно підійде для прикраси святкового столу, хоча готувати його можна не тільки для урочистих випадків, адже цей десерт робиться дуже просто.

Вам потрібно взяти:

  • 1 склянку молока,
  • 300 мл кефіру,
  • 1 столову ложку з гіркою желатину,
  • 3-4 столові ложки цукру,
  • паличку ваніліну (можна замінити на сухий, тоді вам знадобиться його зовсім трохи- на кінчику ножа).

Як приготувати:

Желатин висипте в молоко. Поставте його на слабкий вогонь. Весь час помішуючи, розчиніть желатин. Не в жодному разі не доводьте молоко до закипання. Додайте цукор і паличку ванілі або додайте суху ваніль, якщо палички немає.

Потім молоко відставте і злегка остудіть.

Влийте кефір і всю масу збийте міксером.

Це все! Тепер потрібно лише розлити десерт по формочках і залишити в холодильнику, щоб він застиг. Для цього буде потрібно приблизно 5-6 годин.

Після того, як він застиг, вийміть його з формочок і подайте на стіл. Можна прикрасити десерт фруктами, ягодами або полити фруктовим сиропом.

Їсти його краще відразу, така страва довго не зберігається. Хоча зазвичай про це не треба нагадувати, адже такий десерт з’їдається неймовірно швидко, особливо, коли в будинку є діти.

Приємного апетиту!

Ванільна панакота

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт