Варення з шишок

Цей дивовижний і простий рецепт відомий не всім, та й не кожна людина зважиться спробувати настільки незвичайне варення, зварене з шишок. Хто з вас здогадувався, що з цих красивих соснових плодів можна приготувати щось не тільки смачне, але ще і незвичайно корисне? А тепер буде знати кожен!

Варення із соснових шишок, як і варення з чайної троянди, володіє унікальними цілющими властивостями, воно добре лікує ангіну, грип, захворювання дихальних шляхів, а також воно дуже корисно для дітей з-за великої кількості вітамінів.

Якщо взяти соснові шишки – варення вийде просто надзвичайно смачне, а шишки в нашій місцевості є практично всюди. Для цього рецепта головне їх вчасно зібрати, робити це потрібно в кінці квітня – початку травня, коли шишки ще зелені і невеликого розміру. Акуратно зрізайте їх з дерева, і не забувайте, що краще збирати шишки подалі від проїжджої частини, тоді вони будуть екологічно чистими, веди якщо їх зібрати біля дороги, то таке варення буде швидше наповнене шкідливими металами, ніж корисними вітамінами.

Шишки потрібно дуже добре помити, прибрати все сміття, гілочки і голочки, потім складіть їх в посуд і залийте водою так, щоб вона на сантиметр покривала плоди. На кожен літр цього настою треба додати один кілограм цукру. Варити його треба так само, як і варення з волоських горіхів, десь години дві на повільному вогні, і обов’язково треба знімати пінку, яка буде з’являтися. Коли плоди стануть яскраво бурштинового кольору – це означає, що варення з шишок готове, його потрібно розлити по банках і закрутити. Зберігати його краще в прохолодному місці.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт