Випічка з кукурудзи або готуємо корисне печиво

Печиво з кукурудзяного борошна (на фото) обов’язково сподобається і дорослим, і дітям. Готувати його в домашніх умовах нескладно, а скільки в ньому користі! Весь секрет – в входить до його складу кукурудзяній муці. Вона набагато корисніше пшеничного, там багато корисних речовин і мало калорій. Тому кукурудзяна печиво можна без побоювань є навіть тим, хто знаходиться на дієті. Крім того, в ній зовсім немає глютену – білка, який може виникнути алергія. Недарма кукурудзяну кашу першої вводять в раціон немовлят.

Варіантів приготування такого печива безліч. Рецепти допускають додавання в тісто для нього родзинок, кураги, кориці, лимонної або апельсинової цедри, мускатного горіха. Печиво виходить м’яким, ніжним, приголомшливо ароматним – діти від нього просто в захваті! А скільки радості їм доставляє процес його приготування – адже можна разом з мамою вирізати жовті фігурки з тіста за допомогою спеціальних формочок.

Така корисна кукурудза

Кукурудза – це рослина, яке було відоме ще стародавнім племен майя та ацтеків. Кукурудза була основою їхнього раціону, тому з неї мололи борошно, а з борошна варила кашу та пекли хліб, який за смаковими якостями і користь не поступався навіть житньому хлібу.

Практично всі рецепти з використанням кукурудзяного борошна підходять для дієтичного харчування. Кукурудза багата вітамінами групи В, вітаміном РР, солями магнію, кальцію, заліза і фосфору, кремнію. Вона сприяє відновленню кишкової мікрофлори, знижує холестерин, робить стінки судин більш еластичними. Кукурудзяна мука уповільнює процеси старіння і допомагає знизити надмірну вагу всім бажаючим стати стрункими і підтягнутими.

Особливо корисно печиво з кукурудзяної крупи дітям. Кукурудза відрізняється низькою алергенність, тому таке печиво можна без побоювання давати навіть однорічним малюкам. Крім вітамінів і мікроелементів, в кукурудзі міститься клітковина, яка м’яко стимулює роботу кишечника і виводить токсини. У кукурудзяній крупі також містяться складні вуглеводи – головні джерела енергії, необхідної організму, що росте, для бадьорості і гарного настрою. А кремній і кальцій в її складі зміцнює дитячі кістки і зуби. Кукурудзяна мука не викликає бродіння в кишечнику і засвоюється краще, ніж пшеничне.

Випікаємо корисне печиво

Різноманітні рецепти приготування цих ласощів передбачають додавання кукурудзяного борошна або навпіл з лляної або пшеничного. Ми приготуємо кукурудзяна печиво, використовуючи лише кукурудзяне борошно. Отже, ми беремо:

  • 1 куряче яйце;
  • 2/3 склянки сметани:
  • 2 склянки кукурудзяного борошна;
  • 3 столові ложки цукру;
  • 1 столова ложка лимонного соку;
  • 1 столова ложка лимонної цедри;
  • 1 чайна ложка розпушувача.

Необхідний інвентар: глибока миска, міксер або блендер, пекарська папір, лист, формочки для печива (необов’язково).

Етапи приготування

  1. Розбиваємо в миску яйце, всипаємо цукор. Збиваємо блендером до пишної маси. Рецепт рекомендує збивати не менше 5 хвилин;
  2. Викладаємо в яєчну масу сметану, злегка збиваємо;
  3. Далі поступово висипаємо кукурудзяне борошно, додаємо лимонну цедру, лимонний сік і розпушувач. Рецепт радить «добувати» цедру так: спочатку лимон помити з милом, добре обтерти. Потім на дрібній тертці терти лимон з усіх боків, щоб знімався тільки жовтий шар. Якщо зачіпати білий шар, цедра буде гіркою;
  4. Далі замішуємо тісто руками, поки воно не перестане липнути. По мірі необхідності підсипаємо борошно. Повинен вийти пружний шар;
  5. Починаємо формувати наше печиво. Можна розкачувати тісто і з допомогою формочок виріжте фігурки у вигляді квітів, казкових персонажів, геометричних фігур. Цей процес дуже подобається дітям і сприяє їх розвитку. Але рецепт допускає і ліплення печива руками – потрібно скачати з тіста ковбаску і розрізати її на невеликі шматочки. Кожен шматочок приплюснути і вмочити в цукор з обох сторін;
  6. Розкладаємо печиво на деко застелений, випікаємо в духовці при температурі 180°С протягом 20-25 хвилин.

Коли печиво з кукурудзяного борошна (фото) підрум’яниться, виймаємо його з духовки і викладаємо на красиве блюдо. Їжте на здоров’я і насолоджуйтеся корисним ласощами! Приємного апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт