Як готувати манник

Ця стаття про те, як готувати манник. У кожного з нас, напевно, житті була ситуація, коли, заглядаючи в холодильник ми чудесним чином згадуємо про молоко. Тільки пізно згадуємо – молоко вже встигло прокиснуть. Ну і не біда, між іншим. З кислого молока можна зробити багато хорошого і смачної випічки, наприклад, манник. Манник ще готують зі сметани, молока (не кислого) або кефіру. Але, як ви вже напевно здогадалися, цей рецепт лепешняку на прокисшем молоці. У манник також можна додати будь-які ягоди (свіжі або заморожені) або навіть фрукти. Загалом, є де погуляти фантазії.

Інгредієнти:

1) манна крупа – 1 склянка,

2) молоко кисле – 1 склянка (стан як у кисляку),

3) цукор – 1 склянку

4) ягоди – 100 грам,

5) яйця – 2 шт.,

6) вершкове масло – 100 грам,

7) розпушувач – 1 ч. л. з гіркою,

8) сіль – 1/3 ч. л.

9) борошно – 1 стакан.

Як робити манник. Покроковий рецепт приготування

1. Спочатку змішуємо манку, кисле молоко і склянку цукру. Дуже добре перемішуємо і даємо постояти 4 години. Якщо молоко ще не дуже добре зіпсувалося, то можна поставити його на кілька годин (на ніч) на підвіконня – там воно дійде до потрібної кондиції.

2. Розтоплюємо на сковороді або водяній бані вершкове масло.

3. Тепер в манну суміш додаємо просіяне борошно, яйця, вершкове масло, розпушувач, сіль, ретельно все перемішуємо.

4. Форму для випічки змащуємо рослинним маслом і виливаємо в неї першу половину тесту.

5. Тепер викладаємо ягоди.

6. І заливаємо все другою половиною тіста.

7. Випікаємо в духовці на середньому вогні хвилин 30 (дивлячись яка духовка). Перевірити готовність лепешняку можна за допомогою зубочистки, якщо проткнути нею манник і витягнути її, на ній залишаться сліди випічки – значить манник ще не готовий.

Приготований за таким рецептом манник виходить дуже пишним і смачним. А ще він дуже ситний. Один з членів нашої родини (не будемо показувати пальцем) за один присід з’їв майже пів лепешняку, не дивлячись на її ситність. Значить, точно смачний вийшов, ну або хтось був дуже голодним)))

Манник

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт