Як приготувати антрекот з свинини

Склад:

Для антрекотов:

  • 6 свинячих вирізів (антрекотов)
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • Сіль, червоний і чорний перець
  • 1 головка часнику
  • приправи для м’яса

Для соусу:

  • 0,5 кг помідорів
  • 1 кг червоного болгарського перцю
  • 1 пучок петрушки
  • 1 головка часнику
  • сіль

Антрекот «прийшов» до нас з класичною французької кухні. Спочатку це слово означало шматок воловьего м’яса, вирізаний їх проміжку між ребрами і хребтом. На французькому «entre» означає «між», а «cote» — ребро. Якщо ж цей же шматок був вирізаний у бика, корови або теляти, його називали «медалье», так як ця частина нагадує невелику округлу медаль.

Зараз слово «антрекот» стало розумітися в більш широкому значенні – так називають будь-який шматок м’яса (але частіше яловичини). Традиційна товщина антрекота 1 — 1,5 см, величина – з долоню.

Як приготувати антрекот з свинини? У цьому рецепті ми розповімо, як з легкістю запекти антрекот в духовці і який соус краще подати до цієї страви.

Приготування антрекотов:

  1. Свинячу вирізку промийте, обсушіть паперовим рушником
  2. Цибуля тонко наріжте півкільцями, часник подрібнити (можна часникодушилкою, але краще дрібно порізати гострим ножем)
  3. М’ясо розкладіть на дошці, посоліть, поперчіть, натріть приправами і часником
  4. Складіть в миску, пересипаючи шари цибулею
  5. Покладіть в холодильник на добу маринуватися (або хоча б на 3 години)
  6. З м’яса приберіть цибулю і часник. Форму змастіть маслом, викладіть на неї антре
    Як приготувати антрекот з свинини – кулінарний рецепт з фотографіями

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт