Як приготувати борщ український

Інгредієнти на 5 порцій:

  • Качка — 1 шт.
  • Яловичина — 600 гр.
  • Буряк — 600 гр.
  • Корінь селери і петрушки — 200 гр.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Помідори — 15 шт.
  • Свиняча копчена грудинка — 250 гр.
  • Свинне сало — 200 гр.
  • Пшоно — 3 ст. ложки.
  • Сіль — за смаком.

У всьому світі ведуться палкі суперечки про те, як приготувати справжній український борщ. В кожному ресторані національної кухні цей суп буде трохи відрізнятися від інших. Та й будь-яка господиня обов’язково додає в борщ якийсь секретний інгредієнт, про який їй розповіла бабуся, або використовує особливий метод обробки овочів. Хочу запропонувати Вашій увазі свій варіант твору на тему “Як приготувати смачний український борщ“. Це адаптований рецепт із старовинної кулінарної книги. Але не бійтеся, продукти нам знадобляться звичайні.

  • Складаємо в каструлю нарізані порційні шматки сирої яловичини або баранини, порізану на шматки качку, копчену свинячу грудинку, очищені і нарізані скибочками селеру і петрушку, очищений, нарізаний сирої цибулю і, нарешті, свіжі помідори, очищені від зерен.
  • Буряк чистимо, дрібно ріжемо і обсмажуємо на рослинному маслі 5 хвилин. Додаємо в каструлю з м’ясом. Заливаємо все це холодною водою, накриваємо кришкою і ставимо на вогонь.
  • Коли з’явиться піна, знімаємо, солимо за смаком і варимо борщ протягом 3-4 годин. За півгодини до готовності додаємо пшоно. Коли борщ буде готовий, заправляємо сумішшю з товченого в ступці часнику і сала, кип’ятимо ще раз. Подаємо зі сметаною і чорним хлібом.

Борщ, приготовлений за таким рецептом, можна подати навіть до святкового столу. Всі гості оцінять насичений смак бульйону з різних видів м’яса і гармонійне поєднання сезонних овочів. І смачно, і корисно – ідеальне поєднання для першої страви. А відсутність картоплі в цьому рецепті порадує тих, хто стежить за своєю фігурою.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт