Як приготувати булочки з маком

Склад:

  • борошно – 250 г
  • масло вершкове – 50 г
  • яйця – 2 шт.
  • дріжджі – 25 г
  • молоко – 60 мл
  • цукор – 3 ст. ложки
  • сіль – ? ч. ложки
  • мак – 2 ст. ложки
  • мед – 3 ст. ложки
  • цукрова пудра

Булочки можна вважати відмінним доповненням до ситного і корисного сніданку. На їх приготування не обов’язково витрачати багато такого дорогоцінного часу, якого завжди не вистачає. Все, що потрібно – це трохи продуктів, бажання порадувати себе і своїх близьких, а також гарний настрій. Адже деякі господині не люблять готувати з дріжджового тіста, тому що виріб виходить не завжди таким, як вони хотіли. Але, слідуючи моїм рецептом, ви отримаєте ніжні, смачні і ароматні булочки. Я впевнена, що вони сподобаються навіть самим розпещеним ласунам.

Спосіб приготування:

  1. У неглибокій ємності гріємо 3 ст. ложки води не більше, ніж до 50 градусів. Розводимо в ній зазначена кількість дріжджів і 0,5 ст. ложки цукру. Ставимо суміш у тепле місце на 20 хвилин до утворення зверху пінної шапочки.
  2. У глибокій ємності підігріти молоко і розчинити в ньому вершкове масло, цукор, що залишився і сіль. Потім влити дріжджі, всипати половину зазначеної борошна і поставити опару підніматися в тепле місце на 1,5 години, накривши харчовою плівкою. Нагадаю, що для того, щоб отримати кращу випічку, необхідно використовувати тільки якісні продукти. Заздалегідь мак залити гарячою водою і залишити на 1 годину.
  3. Коли тісто підніметься – ввести по одному яйця і всипати борошно. Замісити м’яке пружне тісто. Цей процес можна довірити кухонному комбайну, але я звикла все робити вручну.
  4. З отриманого кулі розкачати пласт. З маку злити воду і додати мед. Начинку ретельно розмішати і ненадовго поставити в морозилку.
  5. Намазати шар охолодженої начинкою, залишаючи по краях десь по 3 див. Сформувати рулет і порізати на шматочки. Випікати 20 хвилин при температурі 220 градусів.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт