Як приготувати бурякову ікру

Інгредієнти для салату-ікри з буряка з овочами:

  • 2 кг червоної ікри
  • 1 кг помідор
  • 1 кг солодкого перцю
  • 1 кг ріпчастої цибулі
  • 1 кг гіркого стручкового перцю
  • 10 шт. запашного перцю горошком
  • 300 г рослинної олії
  • За смаком сіль і цукор

Інгредієнти для бурякової ікри з морквою:

  • 300 г моркви
  • 700 г буряка
  • 100 г рослинного масла
  • 50 г томатного пюре
  • 1 цибулина
  • На смак сіль, цукор, перець

Овочева ікра, по праву називатися так не може. У самому справі, де живе риба, яка метає бурякову або кабачкову ікру? Назва цієї страви – бурякова ікра – походить від дрібності його інгредієнтів, загальній схожості з цією ікрою смаком, ніжним відчуттям мовою і універсальністю подачі на стіл. Бурякову ікру можна подавати до гарніру або просто їсти з хлібом, як бутерброд. І готується це блюдо не за одним рецептом. Скільки господинь – стільки і різних рецептів бурякової ікри.

Як приготувати салат-ікру з буряка з овочами.

Миємо й сушимо буряк, чистимо її, натираємо на крупній тертці або нарізаємо соломкою. Пропускаємо через м’ясорубку помідори, чистимо і дрібно шаткуємо цибулю. Очищаємо від плодоніжок і насіння перець, нарізаємо його соломкою.

На розігрітому рослинному маслі обсмажуємо цибулю і солодкий перець. З’єднуємо томат з буряком і тушкуємо на повільному вогні 45 хвилин. Додаємо обсмажені перець і цибулю, а також перець гіркий і перець горошок, сіль і цукор, тушкуємо ще 20 хвилин. Розкладаємо в гарячому вигляді в стерилізовані банки і відразу закорковуємо. Перевертаємо банки догори денцем, виставляємо на ковдру і залишаємо остигати.

Як приготувати бурякову ікру з морквою.

Натираємо сирий буряк і моркву на дрібній тертці або пропускаємо через м’ясорубку. Складаємо коренеплоди в глибоку сковороду або каструлю з товстим дном, вливаємо олію, тушкуємо під кришкою на середньому вогні, часто помішуємо. Коли буряк стане м’якою, посипаємо сіллю і цукром за смаком, додаємо прожарені томати з цибулею, вливаємо трохи води і тушкуємо ще 5 хвилин. Перчимо, охолоджуємо, страва готова.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт