Як приготувати чаклуни з фаршем

Інгредієнти:
• 300 г фаршу (можна взяти яловичий, а можна змішати яловичину і свинину)
• 1 цибулина
• 8 шт. картоплі
• 1 стакан сметани
• 1 яйце
• трохи рослинного масла для обсмажування
• сіль, перець за вашим смаком

Картопля — продукт, відомий абсолютно всім з дитинства. Зазвичай його варять, смажать або запікають. Але не всі знають, що з картоплі і м’яса можна приготувати оригінальні страви. Рецептом одного з них я хочу з вами поділитися. Це — чаклуни з фаршем. Всі продукти, які використовуються в цій страві, звичні для нас, а от смак порадує всіх членів сім’ї.

Приготування чаклунів з фаршем.
1. Спочатку добре промийте картоплю водою і очистіть його. На дрібній тертці подрібніть його. Добре, якщо у вас є кухонний комбайн. На ньому переробіть картоплю так, щоб вийшла маса напіврідка. Подрібнену картоплю викладіть на сито, щоб з нього стек весь сік. Картопля має бути вологим і м’яким.
2. Сік, який стек з картоплі, не виливайте. Залиште його на деякий час, щоб він трохи настоявся. За цей час крохмаль осяде на дно. Саме його потрібно додати в тісто з картоплі. Сік можна потім вилити.
3. Покладіть в картоплю яйце, посоліть і перемішайте.
4. М’ясо переробіть на фарш і додайте перець, сіль, зелень.
5. Приступайте до виготовлення чаклунів. Для цього наберіть 1 столову ложку фаршу і загорніть в картопляне тісто. М’ясо повинно бути повністю закрито. Форма чаклунів може бути різною. Їх можна зробити круглими, а можна надати їм форму довгастих пиріжків.
6. Візьміть велику сковорідку, налийте в неї рослинне масло і поставте на вогонь. Коли олія нагріється, покладіть в неї чаклуни і обсмажуйте їх, поки не утвориться золотава скоринка.
7. Обсмажені чаклуни складіть у каструлю або інший посуд для запікання. Залийте все сметаною, а потім поставте ємність в духовку на 30 хвилин. Температура повинна бути дуже низька.
До столу чаклуни з фаршем подавайте гарячими.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт