Як приготувати дріжджове тісто

Інгредієнти для рецепта №1:

• Дріжджі – 30 грам
• Молоко – 0,5 склянки
• Вода – 0,5 склянки
• Сіль – 0,25 чайної ложки
• Цукор – 2 чайні ложки
• Яйце куряче – 1 яйце
• Борошно (пшеничне) – 4 склянки
• Масло (вершкове) – 4 столові ложки

Інгредієнти для рецепта №2:

• Дріжджі (свіжі) – 50 грам
• Масло (рослинне) – близько 50 грам
• Спред – 100 грам
• Масло (вершкове) – 100 грам
• Курячі яйця – 5 яєць
• Молоко – 2 склянки
• Сіль – 0,5 чайної ложки
• Борошно (пшеничне) – 600 грам
• Цукор – 2 столові ложки

Існує дуже багато рецептів, за допомогою яких можна приготувати дріжджове тісто. Але по великому рахунку розрізняють дві його основні різновиди: опарне та безопарне. Як же приготувати дріжджове тісто?

Рецепт №1. Безопарне дріжджове тісто.
Приготування:

1. Змішайте воду з молоком. Злегка підігрійте. Розчиніть в цій суміші дріжджі.
2. Змішайте яйця з сіллю і цукром, ретельно розітріть.
3. Додайте яєчну суміш до дріжджів. Перемішайте.
4. Всипте борошно (просіяне) і замісіть тісто. В самому кінці замісу додати м’яке вершкове масло.
5. Вимішуйте тісто дуже ретельно. В результаті воно зовсім не повинно липнути до рук.
6. Готове тісто притрусіть борошном, накрийте рушником або великий серветкою. Ємність з тістом поставте в тепло.
7. Тісто підніметься (збільшиться в обсязі десь в 2 рази). Обімніть його. Дайте підійти ще раз.

Рецепт №2. Опарне дріжджове тісто.
Приготування:

1. Для початку Вам потрібно приготувати опару. Трохи підігрійте молоко. Розчиніть в молоці дріжджі, цукор (1 столову ложку), а також склянку борошна (вийде тісто, яке по густоті нагадує тісто для приготування оладок).
2. Опару притрусіть борошном (злегка). Накрийте опару серветкою. Поставте ємність з опарою в тепло (на 1,5 години). Протягом цього часу має відбутися збільшення обсягу опари не менше ніж у 2 рази.
3. Курячі яйця розітріть з сіллю і цукром.
4. Додайте у підготовлену опару розтерті яйця і вершкове масло (масло необхідно за 2 години до приготування вийняти з холодильника). Все ретельно вимісіть
5. Перекладіть отримане тісто на дошку, притрушенную борошном. Розтопіть спред. Охолодіть його. Вилийте розтоплений (не гарячий) спред в тісто. Ретельно вимісіть тісто. В той момент, коли тісто не буде липнути до рук – воно готове. Під час вимішування використовуйте рослинне масло.
6. Вимішане тісто складіть у великих розмірів ємність (каструлю). Прикрийте тісто (для цього скористайтеся рушником або великий серветкою). Поставте тісто на 1,5-2 години в тепло (для підйому). Протягом цього часу Ваше тісто підійде (збільшиться в об’ємі в 2 рази.
7. Сформуйте з тіста вироби. Викладіть їх на деко. Залиште лист на 30-40 хвилин при кімнатній температурі. За цей час тісто знову підійде.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт