Як приготувати філе хека

Продукти для відбивних з хека:

  • 0,5 кг філе хека
  • Сіль
  • Перець
  • Панірувальні сухарі
  • Рослинне масло

Продукти для рибних рулетів:

  • 500 г філе хека
  • 1 морква
  • 200 г готової морської капусти
  • 3 яйця
  • Перець
  • Сіль
  • Нитки або шпажки
  • Спеції для риби

Цінність філе хека в його ніжному не жирному м’ясі. Це рибне м’ясо можна вважати дієтичним і давати його дітям.

З філе хека можна приготувати багато різних страв: котлети, відбивні, зрази, смажене філе, варене філе, суп з філе, філе відварне, філе, філе запечене.

найпростіший спосіб, як смачно приготувати філе хека – це зробити з нього відбивні.

  1. Розморожуємо філе хека заздалегідь. Кладемо його на нижню полицю холодильника. До ранку філе відтане.
  2. з філе Нарізаємо шматки для відбивної, бажана товщина – 2 см
  3. Натираємо шматочки сіллю і перцем, загортаємо в поліетилен (кожний окремо) і обережно, буквально 3-4 рази, відбиваємо спеціальним кулінарним молотком.
  4. Викладаємо їх на тарілку.
  5. ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо багато олії, розігріваємо до появи димку, зменшуємо вогонь.
  6. Обвалюємо відбивні з філе хека в панірувальних сухарях і смажимо до готовності.

З філе хека можна приготувати смачні рибні рулети.

  1. Розморожене філе хека нарізаємо по довжині шматка на тонкі (0,5-1 см товщини) пласти.
  2. Підсолюємо філе хека і посипаємо спеціями.
  3. Відварюємо моркву і яйця.
  4. Яйця чистимо, відокремлюємо варений білок від жовтка.
  5. Варену моркву розминаємо виделкою.
  6. Білок нарізаємо шматочками і змішуємо з вареною морквою.
  7. Жовток кришимо в морську капусту і перемішуємо.
  8. Викладаємо на рибний пласт ложку моркви, зверху ложку капусти і згортаємо рулет, пов’язуємо його ниткою або складаємо шпажкою.
  9. Викладаємо рулети в сотейник. Розводимо в гарячій воді 1 столову ложку спецій і заливаємо рулети.
  10. Ставимо на середній вогонь і тушкуємо 10-15 хвилин.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт