Як приготувати гамбургер

Інгредієнти:

  • Яловичина (свинина, комбінований варіант) – 300 г
  • Помідори – 2 шт.
  • Твердий сир
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Листя салату
  • Булочки – кілька штук (залежно від розмірів)
  • Сіль, перець – за смаком

Як легко здогадатися по звучанню, «гамбургер» – слово німецького походження. Походить від назви однойменного міста в Німеччині і в перекладі означає «житель Гамбурга». Пов’язаних з американською кулінарією це слово стало завдяки європейським емігрантам досить давно, адже в далекому 1900 році був проданий перший гамбургер. Гамбургер являє собою бутерброд, в якому між двома частинами розрізаною булочки укладається котлета з м’ясного фаршу, доповнена соусами, овочами і зеленню. Культура фаст-фуду завдала шкоди репутації подібного роду страв, однак, якщо розібратися зі складом, нічого кримінального в ньому знайти не вийде. По суті, гамбургер є зібраними воєдино вечерею, що складається з салату, котлети і шматочка хліба. І якщо на вечерю їсти цю страву не зовсім правильно, то в якості швидкого перекусу – в самий раз, тим більше, приготувати його не складе труднощів.

Приготування:

  1. Приготувати фарш. Для цього ретельно вимити м’ясо, нарізати його дрібними шматками і подрібнити у фарш.
  2. цибулю Пропустити через м’ясорубку і додати до м’ясного фаршу. Посолити, поперчити, ретельно перемішати.
  3. На сковороду налити рослинне масло, сформувати з фаршу плоскі котлети і обсмажувати з двох сторін до одержання рум’яної скоринки.
  4. Нарізати пластинками помідори і сир.
  5. Зібрати бутерброд. Булочку розрізати на дві частини. На нижню половину покласти лист салату, потім пластинку сиру, потім помідор. Потім котлету і знову помідор, сир і лист салату.

Складові можна змінювати або доповнювати за своїм розсудом.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт