Як приготувати глінтвейн будинку

Склад:

  • Червоне сухе вино – 750 мл
  • Цукор – 100 г
  • Гвоздика – 5 шт.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Кориця – ? ч. ложки
  • Мускат (порошок) – ? ч. ложки
  • Імбир (мелений) – ? ч. ложки
  • Вода – 100 мл

Глінтвейн являє собою гарячий алкогольний напій, приготований на основі червоного вина і спецій. Традиційно його вживають у країнах Західної Європи, в тому числі на новорічні свята, хоча історично перші подібні напої були відомі ще в Стародавньому Римі, однак тоді вино змішувалося з прянощами в холодному вигляді. Для приготування глінтвейну найчастіше використовують сухі і напівсухі червоні вина, іноді додають ром або коньяк, але з тією умовою, щоб фортеця напою не перевищувала 7%. Немає нічого простіше, ніж створити такий напій в домашніх умовах, для цього не знадобляться спеціальні пристосування, а тільки вино, спеції і нагрівальна поверхня.

Приготування:

  1. В невелику каструлю покласти корицю, гвоздику, мускат, імбир, змішати і залити 100 мл води. Поставити на вогонь і довести до кипіння. Прибрати з плити і залишити настоятися протягом 15 хвилин. Після цього процідити відвар.
  2. Налити в каструлю вино, додати проціджений відвар, насипати цукор, додати нарізані апельсини. Поставити на середній вогонь і нагріти, але не кип’ятити, прибрати з плити за секунди до початку кипіння.

Напій ні в якому разі не слід кип’ятити, так як після цього він втратить весь свій смак і аромат, як і у випадку з кавою. Також глінтвейн не варто після вживання охолоджувати і знову гріти, так як в результаті повторного нагрівання весь букет смаку виявиться втраченим. Краще готувати в такій кількості, яку ви зможете випити за один раз. Подавати гарячим, при цьому, глінтвейн – гарний помічник при застудних та інфекційних захворюваннях.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт