Як приготувати голубці в духовці

Інгредієнти:

  • 1 кг капусти
  • 600 г курячого фаршу
  • 100 г вершкового масла
  • 1 стакан відвареного рису
  • 1 морква
  • 1 головка цибулі
  • Кріп
  • Сіль
  • Чорний перець мелений
  • Курячий бульйон
  • Томатна паста
  • Рослинне масло
  • Приправа для голубців
  • 600г курячого філе

Мені дуже подобаються запечені в духовці голубці з курячої начинкою. Смачніше голубців я ще ні в кого не пробувала, ніж ці, за моїм рецептом.

Приготування:

  1. Готуємо капусту для голубців. Обрізаємо верхні листки з качана, вирізаємо качан і опускаємо качан в киплячу воду.
  2. Варимо 10-15 хвилин в киплячій воді.
  3. Зливаємо воду, а качан охолоджуємо.
  4. Відокремлюємо акуратно, щоб не порвати, листи капусти від качана.
  5. Зрізаємо з листів потовщення і жилаві ділянки. Дуже товсті прожилки відбиваємо кулінарним молотком.
  6. Подрібнюємо куряче філе в блендері або пропускаємо через м’ясорубку.
  7. Додаємо в курячий фарш відварений рис, сіль, спеції і вимішуємо суміш.
  8. Приступаємо до формування голубця.
  9. На серединку капустяного листа викладаємо фарш і загортаємо конвертиком. Ножем обрізаємо краю.
  10. Сформовані голубці викладаємо на сковороду і обсмажуємо з двох боків до коричневої скоринки і складаємо їх у неглибоку, широкий посуд або жаровню.
  11. Обсмажуємо цибулю до золотистого кольору, висипаємо в голубці.
  12. Ріжемо моркву соломкою, обсмажуємо і теж додаємо в голубці.
  13. Заливаємо все теплим бульйоном і ставимо в розігріту духовку тушкуватися.
  14. Поки голубці тушкуються, готуємо томат. На суху сковороду висипаємо 1-2 столових ложки борошна, обсмажуємо її до рожевого кольору. Виливаємо в борошно тонкою цівкою розведену томат-пасту, постійно перемішуючи вміст сковороди. Коли рідина почне загусати, виливаємо соус голубці.
  15. Тушкуємо 60 хвилин.

Капуста на цих голубцях виходить майже непомітною, тане в роті.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт