Як приготувати йогурт в аерогрилі

Для приготування закваски потрібні такі інгредієнти:

• 0,5 літра нежирного молока
• 1 флакон спеціальної закваски типу «Наріне» або «Эвиталия»

Інгредієнти для приготування йогурту:

• 1 літр молока
• 2 столові ложки закваски
• Подрібнені свіжі фрукти або фруктове варення.

Крім йогуртниці, духовки, мікрохвильові печі або мультиварки для приготування йогурту в домашніх умовах можна застосувати аерогриль.

До того, як приступити до приготування смачного густого домашнього йогурту в аерогрилі, потрібно приготувати закваску.
1. 0.5 літра молока вилити в невелику ємність. Поставити каструлю на нижню решітку аэрогриля і довести до кипіння молоко.
2. Включити вентилятор аэрогриля на прохолодний режим і остудити молоко до 38-40 градусів.
3. Додати тепле молоко закваску, куплену в аптеці, добре розбовтати суміш, щоб закваска розчинилася.
4. Перелити отриманий склад в банку і щільно накрити її кришкою.
5. Поставити на аерогриль кільце, залишити кришку аэрогриля прочиненими. Банку з напівфабрикатом закваски поставити всередину. Включити аерогриль на низьку швидкість і невелику температуру. Готувати вміст 8-10 годин.

Приготування йогурту.
1. Молоко влити в каструлю і закип’ятити в аерогрилі.
2. Включити вентилятор для охолодження і остудити молоко до 38-45 градусів.
3. Остигле молоко змішати з 2 столовими ложками приготовленої закваски.
4. Розмішати суміш віночком, додати в неї свіжі фрукти.
5. Перелити суміш у кілька невеликих чистих банок, накрити кришкою і поставити аерогриль на 8 годин при середній швидкості вентилятора і температурі 50 градусів.
6. Готовий йогурт для припинення ферментизації поставити в холодильник на 2 години.
В аерогрилі йогурт готується трохи довше, ніж в мультиварці або йогуртниці, але виходить він таким же корисним і поживним. Всі йогурти, приготовлені в домашніх умовах та з застосуванням натуральних інгредієнтів, виходять корисними для організму і зберігають всі біфідо – і лактобактерії в живому вигляді.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт