Як приготувати кефір в йогуртниці

Інгредієнти:
• молоко – 1 літр
• йогурт – 3 ст. ложки

Кефір – це кисломолочний напій, який відомий своїми корисними властивостями. До речі, деякі вчені вважають, що щоденне вживання кефіру позитивно впливає на людський організм. Також цей напій входить у список «Найбільш корисні продукти світу». Кефір – універсальний продукт при регулюванні швидкості травлення, тому що у свіжому вигляді він проносить, а той, який старше трьох днів – кріпить. Люди, які хочуть, щоб збагатити свій організм протеїном, повинні пити кефір мінімальної жирності кожен день по пів літра. У наш час цей чудовий напій можна легко приготувати в домашніх умовах. Особливо це стосується тих, хто став щасливим володарем такого приладу як йогуртниця.

Спосіб приготування:
1. Якщо ви хочете приготувати густий кефір, молоко варто брати жирністю не менше 6%. А якщо хочете рідкий, то жирність повинна становити 1,5-2,5%.
2. Молоко довести до кипіння і остудити до 40 градусів. Якщо у вас немає термометра для їжі, опустіть палець в молоко повинно відчуватися тепло.
3. В якості першої закваски треба взяти натуральний живий йогурт, наприклад, «Данон». Наступного разу можна використовувати йогурт власного приготування. На ньому можна буде 10 разів приготувати свіжий кефір або йогурт.
4. Охолоджене до 40 градусів молоко ретельно змішати з йогуртом. Коли вийде однорідна маса – додати решту молока. Все ще раз ретельно перемішати.
5. Розлити суміш по банках йогуртниці, які заздалегідь потрібно обдати окропом і висушити. Поставити їх в йогуртницю і готувати протягом 8 годин. Кришечками баночками накривати не потрібно.
Часто кефір готують з додаванням фруктів. Тільки перед тим, як з’єднувати фрукти з кефіром, їх обов’язково треба прокип’ятити з цукром.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт