Як приготувати кефір в мультиварці

Інгредієнти:
• натуральний йогурт жирністю 2% – 2 ст. ложки
• молоко жирністю 2.5% – 1 літр

останнім часом багато людей вважають за краще готувати з допомогою таких кухонних помічників, як мультиварка. З нею можна створити багато різноманітних страв на будь-який смак і гаманець. У перші дні після покупки мультиварки наші люди хочуть дивувати своїх близьких і починають готувати різні складні страви. Але, при цьому, вони забувають про таких легких, смачних і корисних страв, як кисломолочні продукти. Адже їх можна не тільки купити в супермаркетах, але і приготувати у себе на кухні. Одним з таких рецептів я хотіла б поділитися з вами. Чому б не порадувати своїх діточок і не приготувати домашній кефір з допомогою мультиварки?

Спосіб приготування:
1. Налити молоко в чашу мультиварки. Почекати його повного закипання і прокип’ятити протягом 5 хвилин. Потім охолодити молоко, перелив в якусь холодну ємність.
2. Поки молоко остигає, можна зайнятися йогуртом. Дістати його з холодильника, щоб став кімнатної температури.
3. Коли молоко охолоне до 30 градусів, додати в нього йогурт. Обов’язково видалити плівку з молока. Всі добре збити за допомогою віночка або міксера.
4. Розлити суміш по чистим баночках мультиварки і закрити кришками.
5. Поставити їх на дно мультиварки і звичайної залити водою так, щоб вони були покриті наполовину. Закрити кришку мультиварки, включити її в режим «Підігрів» і залишити готуватися протягом 50 хвилин.
6. По закінченню цього часу вимкнути мультиварку, залишивши в ній баночки на ніч. Вранці можете насолоджуватися смачним і корисним кефіром. Цей продукт краще вжити протягом трьох діб. А якщо ви даєте його діткам, то вам слід пам’ятати, що молодий кефір послаблює випорожнення малюка, а триденний – кріпить.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт