Як приготувати кукурудзяні коржі

Інгредієнти:
• Борошно кукурудзяне – 1,5 ст.
• Борошно пшеничне – 1,5 склянки
• Вода – 1 ст.
• Розпушувач тіста – 1 ч. л.
• Сіль – 1 ч. л.

Кукурудзяні коржі – це національне блюдо мексиканської кухні. Але популярно воно не тільки в Мексиці, а й у всій Латинській Америці. Місцеве населення називає таке блюдо «тортилья». Їх використовують як альтернативу хліба або як основу для інших національних страв, таких як тако або буріто. Кукурудза – дуже поживна і корисна рослина, тому коржі приготовані на основі кукурудзяного борошна, також є не тільки смачними, а й корисними. І зберігаються вони досить просто – потрібно загорнути їх у фольгу і прибрати в холодильник. При бажанні дістати і розігріти на сковороді під кришкою або в мікрохвильовій печі. Хороші якісні кукурудзяні коржі досить складно знайти в магазинах, тому ми пропонуємо вам спробувати приготувати це блюдо у себе вдома. До того ж готується воно дуже просто і не забирає багато часу і сил.

Спосіб приготування:
1. Візьміть велику ємність і змішайте в ній кукурудзяне борошно з пшеничного.
2. Додайте розпушувач і сіль. Ретельно перемішайте.
3. Поступово вливайте воду і перемішуйте.
4. Вимішуйте тісто до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
5. Розділіть тісто на кілька рівних частин і розкачайте кожну з частин в коржик. Діаметр коржі ви можете вибрати на свій розсуд.
6. Увімкніть плиту і добре розігрійте на ній сковороду без масла або води.
7. Викладайте коржі на суху сковороду і смажте приблизно по одній хвилині з кожної сторони. У процесі смаження коржі можуть трохи піти бульбашками – це нормально!
Кукурудзяні коржі під назву «тортилья» готові! Їх можна їсти гарячими або холодними, з начинкою або без – вони будуть смачними в будь-якому вигляді!
Приємного вам апетиту!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт