Як приготувати лагман

Інгредієнти (на 4 порції):

• 200 грамів пісної баранини
• Соняшникова олія
• Головка ріпчастої цибулі
• Середня морква
• Маленька зелена редька
• 2 болгарських перцю
• 1/2 головки часнику
• Трохи зеленої цибулі (можна додати пір’я часнику)
• Спеції: кінза, чорний і червоний перець, бадьян, стручок гіркого червоного перцю
• 350 грамів довгих макаронів (або локшини)
• Сіль

Лагман – це дуже популярний середньоазіатську національне блюдо, його готують з м’яса (зазвичай баранини) і тянутой домашньої локшини. В залежності від кількості бульйону, може бути і першим, і другим блюдом.
Як правильно приготувати лагман? Читайте в цьому рецепті!

Приготування:
• Очистіть цибулю, моркву, редьку і часник
• Наріжте м’ясо і овочі, не дуже дрібно. Баранину – на тонкі квадратні пластини, потім відставте дошку з м’ясом в бік
• Цибулину поріжте півкільцями, моркву наріжте на брусочки близько трьох сантиметрів завдовжки, як і зелену редьку (редьку можна навіть побільше)
• Болгарський перець наріжте соломкою
• Часник перед нарізкою роздушіть ножем, потім подрібніть його у велику крихту
• З гіркого перцю акуратно видаліть насіння, але не забудьте надіти рукавички (щоб не отримати хімічний опік). Наріжте на найтоншу соломку (гострий перець додайте у вже готовий лагман)
• Зелень наріжте на пір’я завдовжки в 3 сантиметри, зірочку бадьяна розламайте, перекладіть в ступку і зітреш. 0,5 чайної ложки зерен кінзи подрібніть в млинку
• Поставте на вогонь каструлю з водою для лагмана і вок (останній – на максимальний вогонь)
• Влийте масло в вок, коли розігріється, вкиньте цибулю, обсмажте до золотисто-коричневого кольору, дістаньте
• Потім киньте в олія м’ясо, перемішайте, посоліть, обсмажте до золотисто-коричневого кольору (масло повинно перестати пузиритися), поверніть цибулю в вок
• Додати по щіпці меленого червоного і чорного перцю
• Потім викладіть в вок моркву і редьку, обсмажуйте 3 хвилини при постійному помішуванні, додайте в процесі смаження всю кінзу і частина розтертого бадьяна, висипте часник, болгарський перець і смажте ще хвилину
• Влийте 0,5 склянки кип’яченої води вок, зменшіть вогонь до «нижче середнього», тушкуйте все 4-5 хвилин
• В цей час киньте макарони в каструлю, попередньо підсолюємо воду (макарони трохи не доварюйте)
• вок всипте зелень, весь подрібнений бадьян, перемішайте пару раз і вимикайте, тепер додайте трохи порізаного гіркого стручкового перцю (решту цього перцю подавайте до лагману окремо, для любителів гострого)
• Макарони викладіть в порційні чашки або тарілки (заповнюйте їх на 2/3)
• Залийте макарони з м’ясом овочами з вока, можна влити трохи гарячої води, в якій варилися макарони
Тепер Ви знаєте, як правильно приготувати лагман. Приємного

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт