Як приготувати ліниві вареники

Склад:

  • Сир – 200 г
  • Яйце – 1шт.
  • Борошно – 150 г
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком

Ліниві вареники – це неймовірно ніжне, смачне і ситне блюдо! Готуються такі вареники дуже легко і просто, а в порівнянні з звичайними повноцінними варениками ще й швидко. Існує безліч різних рецептів приготування цього чудового блюда, але традиційно ліниві вареники готуються саме з сиром, що робить їх не тільки смачними, а й корисними. Сьогодні ми поділимося з вами класичним рецептом приготування сирних ледачих вареників.

Спосіб приготування:

  1. Беремо сир, перетираємо його через сито і викладаємо в глибоку миску. Хотілося б відзначити, що для цієї страви ідеально підходить домашній сир. Але можна приготувати і з магазинного середньої жирності.
  2. Вбиваємо в сир яйце, додаємо цукор і сіль (на кінчику ножа). Ретельно перемішуємо.
  3. Додаємо половину борошна і замішуємо тісто.
  4. Решту борошна висипаємо на стіл, зверху викладаємо тісто і гарненько його вимішуємо, до тих пір, поки воно не перестане липнути до рук.
  5. Коли тісто готове, викладаємо його на кухонну дошку, присипану борошном, розрізаємо на 4 частини і робимо з кожної частини ковбаску діаметром 2-3 див.
  6. Потім кожну з ковбасок розрізаємо на невеликі шматочки шириною 1-1,5 см
  7. Опускаємо сформовані вареники в підсолену киплячу воду і варимо приблизно 2-3 хвилини.
  8. За допомогою шумівки дістаємо їх з води і розкладаємо по тарілках.

Ліниві вареники з сиром готові! Приправити їх можна вершковим маслом або сметаною. А от діткам припадуть до смаку сирні ліниві вареники з медом, варенням, згущеним молоком або джемом. При бажанні в тісто можна додати родзинки або дрібно порізану курагу, а для аромату додати ванілін.

Смачного вам і вашим близьким!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт