Як приготувати морквяні котлети з сиром, манкою. Рецепт приготування морквяних котлет на «Домашній кухні»

“Зараз я стою на порозі незвіданого, які ж ви, Морквяні котлети?” – так я думав, перед тим, як готувати цю страву. Адже я ніколи такого не пробував. Але після того, як я спробував ці морквяні котлети з сиром – був приємно здивований. Це блюдо виявилося солодким, зразок сирників або запіканки з манкою. І подавати його можна з чаєм. Отже, якщо вас заінтригувало вступ, і ви хочете дізнатися, як приготувати морквяні котлети, читайте далі цю статтю.

Рецепт морквяних котлет:

  • Моркву – 750 г
  • Масло – 25 г
  • Вода – 150 мл
  • Манка – 100 г
  • Яйця – 1 шт.
  • Сир – 150 г
  • Панірувальні сухарі
  • Соняшникова олія

Отже, починаємо приготування морквяних котлет. Моркву очищаємо і тремо на крупній тертці.

Додаємо воду і припускаємо до розм’якшення. Щоб рідина сильно не википала – моркву припускають під кришкою, на слабкому вогні.

Після того, як морква стане м’якою – всипаємо манну крупу і готуємо ще 5 хвилин, весь час помішуючи, щоб манка не пригоріла до дна посуду.

Далі охолоджуємо морквяну масу до 50 градусів, додаємо сіль, яйце і сир. Сир, перед додаванням слід розм’якшити до однорідної маси, щоб він був без грудок, а вже потім додавати у морквяні котлети з манкою. Все ретельно перемішуємо – отримуємо ось таку морквяно-сирну масу, як на фото нижче.

Далі готуємо котлети морквяні з манкою – ділимо масу на порції мокрими руками.

Прошу зауважити, що фарш для морквяних котлет дуже м’який, тому я його відразу викладав в панірувальні сухарі, а потім вже формував котлети.

Отже, ліпимо морквяні котлети з сиром, обвалюємо їх у панірувальних сухарях і обсмажуємо з двох боків до рум’яної скоринки.

При подачі, раджу подати сметану, її можна полити на край тарілки або подати в соуснику.

Ось так, хто б міг подумати, що морквяні котлети можуть бути такими смачними! Діліться Вашими враженнями в коментарях!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт