Як приготувати морс з брусниці

Інгредієнти для приготування простого брусничного морсу:

• Брусниця (свіжа або заморожена) – 400 гр.
• Цукор-пісок – 200 гр.
• Вода – 1 л

У давнину брусницю називали ягодою безсмертя за її здатність виліковувати важкі недуги. Ягоди брусниці вельми цінні своїм набором необхідних людині вітамінів A, B, C, E, мінеральні речовини (фосфор, калій, магній, кальцій, марганець). Брусниця містить вуглеводи, каротин, дубильні речовини, лимонну, саліцилову та яблучну органічні кислоти.
Брусниця дуже цілюща, використовується для лікування і профілактики інфекційних захворювань, навіть для лікування діабету і порушень обміну речовин. Примітно, що ця ягода дуже довго зберігає корисні властивості.
Зберегти найбільша кількість вітамінів і корисних властивостей брусниці дозволяє приготування з її ягід морсу без кип’ятіння. Про те, як приготувати морс з брусниці в домашніх умовах, піде мова в нашому рецепті.

Приготування простого брусничного морсу:
Ягоди брусниці перебрати і добре промити, розім’яти і віджати сік. Ягідні вичавки залити водою, довести до кипіння і процідити, отриманий відвар перелити в скляний графин або глечик, додати в напій цукор і сік. Наполягати морс слід 2 два.
Брусничний морс готують ще з листочками м’яти, медом і навіть буряком.
Готовий морси з брусниці розливають по склянках і подають в гарячому або охолодженому вигляді (в залежності від пори року). Добре додати для краси та аромату в склянку з морсом по скибочці лимона, апельсина, лимонну цедру.
Морс можна вживати не тільки в чистому вигляді, а ще додавати в безалкогольні і алкогольні коктейлі.
Щоб зміцнити свій імунітет, готуйте корисні і смачні морси з брусниці і пийте їх на здоров’я!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт