Як приготувати морс

Морс з яблук. Інгредієнти:
• Яблука (краще кислих сортів) – 500 гр.
• Вода (артезіанська або джерельна) – 1 л
• Цукор (мед) – 100 гр.

Морс з апельсинів. Інгредієнти:
• Апельсин – 2 шт.
• Вода – 1 л
• Цукор (або мед) – за смаком

Традиційний російський напій морси готують із соків фруктів, овочів, ягід, води, цукру або меду. Навіть у перекладі морс означає «вода з медом». Часто морси готують із суміші різних соків, отримуючи дуже незвичайні на смак напої, надзвичайно корисні для здоров’я.
завжди Особливо популярні були і є морси з соку лісових ягід. Ароматні і смачні, вони чудово втамовують спрагу, покращують апетит, а оскільки ягоди дуже багаті вітамінами і мікроелементами, їх застосовують при лікуванні різних захворювань. Морси з ягід поліпшують самопочуття, їх п’ють під час застуди, ангіни, бронхіту, гіпертонії та інших захворюваннях. Взимку такі морси найкраще пити в теплому вигляді.
Звичайно, купити морси можна і в магазині, але розраховувати на особливу користь від вживання таких напоїв не варто.
Як же приготувати корисний і смачний морс зі свіжих або заморожених ягід і фруктів в домашніх умовах? Це нескладно. Пропоную кілька варіантів приготування морсів, які можна готувати протягом усього року. Корисні такі морси і дітям, і дорослим.

Рецепт перший. Морс з яблук.

Вичавлюємо з яблук сік, користуючись соковижималкою. До соку додаємо воду. Якщо морс призначений для маленьких дітей, слід додати цукор, довести морс до кипіння і кип’ятити на повільному вогні 2 хвилини. Потім напій охолоджуємо. Дорослі можуть пити морс без кип’ятіння. Правда, такий морс потрібно випити відразу ж, його не можна зберігати більше 2 годин.

Рецепт другої. Морс з апельсинів:

Вичавлюємо з апельсинів сік і розвести його водою. Залишилося додати мед або цукор і охолодити морс. Корисний та смачний напій красивого оранжевого кольору готовий!
За таким же принципом морси готують з різних овочів, фруктів і ягід. Тільки ягоди необхідно перетерти, м’якоть залити кип’яченою водою, довести до кипіння і процідити.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт