Як приготувати нут в мультиварці

Для цього візьміть:
• 300 р. нуту
• головку часнику
• воду
• морську сіль

Нут, або, як його ще називають, баранячий горох, багатий білком і вітамінами групи Ст. Завдяки високому вмісту клітковини він благотворно впливає на травлення та роботу серця. Існує безліч рецептів, в яких використовують ці бобові, але мені особливо подобається готувати з нутом салат. А варити цей турецький горох мені подобається в мультиварці – так він виходить більш розсипчастим і ніжним.
Як приготувати нут в мультиварці? Простіше простого.
Нут потрібно заздалегідь замочити на ніч у воді. Вранці злити воду, викладіть нут в чашу мультиварки. Часник розділіть на зубчики і очистіть від шкірки, наріжте і додайте до гороху.
Залийте нут водою так, щоб всі горошини були повністю покриті. Додайте сіль. Виставте режим «плов» і готуйте турецький горох 1,5-2 години. Готовий нут повинен бути дуже м’яким і легко поділятися на 2 половинки.
Готовий нут промийте окропом і викладіть в глибоку салатницю.
Додайте до звареному в мультиварці нуту нарізаний кубиками великий огірок (повинно вийти близько склянки кубиків), ? ст. нарубаного червоного солодкого лука, нарізаний помідор, трохи петрушки, жменя розрізаних навпіл оливок і нарізаний тонкими смужками соковитий червоний болгарський перець. Все перемішайте.
Окремо змішайте трохи оливкової олії, столову ложку лимонного соку, сіль, перець і видавлений часник, додайте спеції і прянощі за смаком. Заправте салат з нуту приготованим соусом. Додайте трохи нарізаного кубиками сиру фета і подавайте, як частина середземноморського обіду або як окрему страву.
З цієї кількості інгредієнтів вийде два повноцінних обідніх салату або 4-5 порцій закуски.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт