Як приготувати нут

Інгредієнти:
• 2 ст. нуту
• 2-3 зубчики часнику
• 0,5 ч. л. соди
• 0,5 ст. свіжовичавленого лимонного соку
• 1 ч. л. солі
• 0,5 ст. тхины (пасти з кунжуту)
• 2 ч. л. кедрових горіхів
• 1 ст. хорошого оливкової олії
• 0,5 ч. л. меленої зіри
• трохи свіжої петрушки

Одна з найбільш поширених, найбільш смачних і простих у приготуванні близькосхідних закусок – хумус. Готують його з гороху нут. Хумус являє собою намазки звареного з нуту, перетертого з часником, лимонним соком і спеціями. Хумус подають зі свіжим білим хлібом на сніданок або як закуску до обіду.
Зараз я розповім, як приготувати нут так, щоб всі, хто його скуштував, просили добавки.
Нут добре промийте проточною водою, викладіть в глибоку посуд і залийте на ніч 6 ст. холодної води.
Вранці злити воду, промити набряклий горох, перекласти в каструлю, в якій він буде варитися. Залити 5 ст. холодної води, додати соду і на сильному вогні довести до кипіння.
Піну, яка з’явиться при кипінні, видаліть. Нут накрийте кришкою на повільному вогні варіть до готовності (на це піде близько 2 годин). Готові зерна нуту дуже м’які і розварені, при натисканні, вони повинні легко розпадатися на 2 половинки.
Зварені зерна промийте окропом і подрібніть в чаші блендера до однорідної маси.
Лимонний сік змішайте з тиском часником, сіллю і зірою. Додайте отриману суміш до тхине і ретельно перемішайте. Сік потрібно вливати в кунжутную пасту поступово, постійно помішуючи, поки паста не побіліє.
Готову тхину введіть в пасту з нуту. Викладіть готовий хумус в глибоку тарілку, розрівняйте. Зверху присипте кедровими горішками і полийте смачним оливковою олією, при бажанні посипте готовий хумус гострим червоним перцем. Подайте його зі свіжим хлібом і бужениною замість масла. Чи просто поставте тарілку в центр столу і нехай всі гості умочують в неї шматочки лаваша.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт