Як приготувати пасту з креветками

Склад:

  • Спагетті – 450 гр.
  • Креветки очищені – 350 гр.
  • Вершки (жирністю від 30%) – 200 гр.
  • Томати – 200 гр.
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Сіль, перець, базилік – за смаком
  • Пармезан – 50-70 гр.
  • Масло вершкове (або рослинне)

Паста (макаронні вироби) – одне з найпопулярніших страв у світі. Люблять її за різноманітність рецептів і смаків, легкість приготування, ситність. А при бажанні це просте блюдо можна перетворити в справжній шедевр. Та ще якщо готувати її з креветками. Щоб приготувати по-справжньому смачну пасту, необхідно знати деякі кулінарні тонкощі. Сподіваюся, вони допоможуть вам приготувати чудову пасту – ароматну і неймовірно смачну.

Загальні принципи приготування пасти з креветками:

  • Справжню пасту роблять із твердих сортів пшениці. Такі макаронні вироби не потрібно промивати, вони довго не розварюються.
  • Смак пасти можна змінити до невпізнання залежно від заправки. Існує безліч рецептів соусів для пасти.
  • Макарони і креветки відварюють окремо, потім об’єднують.

Пропоную рецепт приготування пасти з креветками в вершках.

Якщо помідори середнього розміру, то нарізаємо їх шматочками крупно (якщо черрі, то їх розрізати навпіл).

Розжарити вершкове або рослинне масло в сковороді, викласти креветки. Додати за смаком сіль, перець, спеції, обсмажити їх, постійно помішуючи, протягом 3-4 хвилин. Додати помідори, подрібнений часник, тушкувати 3 хвилини. Потім кинути базилік і влити вершки. Ще 3-4 хвилини тримати нашу страву на вогні. Але до кипіння не доводити.

макарони Відварити згідно до інструкції на упаковці, викласти на блюдо і полити їх загуслим соусом з креветок з вершками, попередньо охолодженим. Зверху посипати пармезаном, натертим на дрібній тертці.

Паста з креветками у вершках готова.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт