Як приготувати плюшки

Інгредієнти:
• цукор – 100 г
• сіль – ? ч. ложки
• вершкове масло – 70 г
• борошно пшеничне – 600 г
• дріжджі свіжі – 8 м

Проходячи повз супермаркетів, в яких є своя кулінарія, не можна не помітити того аромату, який витає навколо. Іноді так хочеться, щоб вдома пахло настільки ж смачно. Але не всі господині вміють справлятися з дріжджовим тістом. Сьогодні моє завдання полягає в тому, щоб навчити вас робити відмінне дріжджове тісто, з якого можна випікати величезна різноманітність булочок, рогаликів, булочок. До речі, останні виходять просто ідеальними. Ви готові, щоб ваші сусіди сходили з розуму від приголомшливого запаху випічки? Тоді озбройтеся всім необхідним – ми печемо плюшки!

Спосіб приготування:
1. Спочатку приготуйте опару. Для цього змішайте в глибокій посуді 200 мл теплої води, дріжджі і 150 г борошна. Накрийте харчової плівкою і залиште на 4 години в теплому місці.
2. У глибоку миску акуратно перекладіть готову опару, долийте 130 мл теплої води і додайте 100 г цукру. Все ретельно перемішайте.
3. Додайте 35 г розтопленого вершкового масла, 450 г борошна, сіль і замісіть тісто. Місити його потрібно не менше 15 хв.
4. Зберіть готове тісто в кулю і залиште в змащеній маслом глибокій мисці в теплому місці на 3 години. Щільно накрийте Миску харчовою плівкою, щоб тісто не обветривалось.
5. Через 2 години обімніть тісто і розділіть на 9 рівних частин.
6. Кожну частину розкачайте в прямокутник, змастіть його розм’якшеним вершковим маслом і посипте цукром.
7. Поверніть прямокутник в рулет, складіть удвічі. Розріжте гострим ножем не до кінця і розкрийте розрізані половинки.
8. Складіть сформовані булочки на змащений рослинним маслом деко на відстані 7 см один від одного, накрийте кухонним рушником і залиште на 40 хвилин.
9. Змастіть кожну булочку збитим яйцем і відправте розігріту до 200 градусів духовку на 25 хв
10. Готові булочки остудіть на решітці.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт