Як приготувати пиріг з картоплею

Для пастушьего пирога з картоплею потрібно:

  • 800 р. яловичого фаршу
  • 2-3 ст. картопляного пюре
  • 2 великі цибулини
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика морква
  • Жменю зеленого горошку (можна використовувати заморожений)
  • Склянку м’ясного бульйону
  • Стебло селери
  • Рослинне масло
  • Сіль
  • Перець
  • Коріандр

у вас, Напевно, не раз залишалося картопляне пюре після обіду. Це ідеальний привід приготувати смачний і незвичайний для нас пиріг з картоплею. А якщо пюре не залишилося, завжди можна швидко відварити картоплю і потовкти його з молоком і маслом, щоб спробувати смачний і цікавий пиріг. Цей пиріг здавна готують в Британії і називають його «пастуших пирогом». Сьогодні і ми долучимося до англійської кухні.

Приготування пастушьего пирога з картоплею.

У глибокій сковороді або сотейнику розігріти рослинне масло і обсмажити до прозорості цибулю. Натерти моркву, видавити через прес часник, селеру нарізати тонкими шматочками, додати до цибулі, перемішати і всі разом злегка обсмажити.

Додати до цибулі м’ясний фарш, приправити сіллю і перцем. Обсмажувати близько 10 хвилин, розбиваючи грудочки. Потім додати бульйон і згасити 5 хвилин. В самому кінці додати зелений горошок.

У змащену маслом форму викласти м’ясний фарш, покрити картопляним пюре (для краси це можна зробити за допомогою кондитерського мішка або виделкою намалювати красиві візерунки), присипати коріандром.

Випікати близько півгодини або до красивої золотої скоринки при 200С.

За кілька хвилин до готовності можна посипати пиріг з картоплі натертим сиром, але мені здається, що просто пюре набагато смачніше.

Тепер, коли пиріг готовий, можна зізнатися, що ніякий це не пиріг, а справжнісінька запіканка, але англійці називають це блюдо саме пирогом. А всім відомо, як трепетно англійці шанують свої традиції. Ось і рецепт цього старовинного страви не змінюється вже кілька століть.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт