Як приготувати пиріг зебра

Зебра.

Як приготувати пиріг зебра смачно, зараз розповімо. Напевно кожному з дитинства знайомий пиріг Зебра. Готували його і наші бабусі, і мама. Тепер настала і наша черга. Рецепт пирога дуже простий, а продуктів для його приготування потрібно по мінімуму. На фото у нас в тарілці вже готовий крем, що залишився від приготування іншої випічки. Але готувати крем також просто: потрібно змішати згущене молоко з розтопленим маслом, в рецепті далі ми все детально розповімо.

Інгредієнти для пирога:

1. Кефір – 250 грам,

2. Яйце – 1 штука,

3. Сода – 1 чайна ложка,

4. Борошно – 1,5 склянки,

5. Цукор – 1,5 столових ложки,

6. Какао – порошок – 1 столова ложка,

Для крему і просочення:

7. Згущене молоко – 1/2 банки,

8. Масло вершкове – 100 грам,

9. Сироп ягідний – 3-4 столових ложки.

Отже,рецепт пирога зебра

1) Беремо ємність побільше і виливаємо туди кефір.

2) Потім розбиваємо яйце.

3) Додаємо цукор.

4) І соду.

5) Все гарненько перемішуємо вінчиком або блендером.

6) Борошно просіваємо через сито і також висипаємо в нашу ємність. Розмішуємо блендером.

7) Потім ділимо тісто на дві рівні частини і в одну з них додаємо ложку какао, розмішуємо.

8) Таким чином, у нас вийшло два різних тіста: одне – світле, друге – темне.

9) Деко змащуємо маслом і трохи посипаємо борошном.

10) У центр дека кладемо спочатку одну столову ложку світлого тіста, потім також в центр на біле тісто зверху кладемо столову ложку темного тіста (або навпаки: спочатку – темне, потім – світле). І так до тих пір, поки не закінчиться тісто. Ось що у нас вийшло:

11) Тепер найцікавіше. Беремо ножик або зубочистку і вимальовуємо на тесті красиві візерунки. Сміливо проявляйте свої художні здібності!

12) Ну от, пофантазувати, тепер ставимо тісто в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо на дрібному вогні хвилин 35-40.

13) А поки тісто запікається приготуємо крем: масло розтоплюємо на водяній бані або на повільному вогні, змішуємо його з згущеним молоком і дуже добре перемішуємо до однорідної золотистої маси.

14) Виймаємо деко з духовки і даємо охолонути. Зверху можна накрити полотенчиком.

15) Потім розрізаємо торт на два однакових коржа.

16) Нижній шар просочуємо спочатку сиропом, потім змащуємо нашим кремом зі згущеним молоком.

17) Верхній корж кладемо на нижній, також змащуємо кремом і зверху прикрашаємо шматочками фруктів, горіхів або тертим шоколадом, хто чим багатий.

Зебра.

18) Прибираємо торт в холодильник і даємо крему вбратися і трохи застигнути.

19) Через пару годин можна гріти чайник і пробувати випічку.

Зебра

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт