Як приготувати пиріжки в духовці

Інгредієнти для приготування тіста:
• Борошно вищого сорту – 400 гр.
• Молоко – 1 стакан
• Вершкове масло або маргарин – 25 гр.
• Цукор – 3 ст. ложки
• Курячий жовток – 1 шт.
• Сіль – 1 ч. ложка
• Дріжджі – 25 гр.

Інгредієнти для приготування начинки

• Картопля – 350 гр.
• Яловичина – 300 гр.
• Яйця курячі – 3 шт.
• Масло вершкове – 200 гр.
• Рослинне масло – 30 гр.
• Ріпчаста цибуля
• Зелень кропу, петрушки – за смаком
• Чорний мелений перець – за смаком

Способів приготування пиріжків незліченна безліч, хотілося б розповісти про те, як приготувати рум’яні і апетитні пиріжки в духовці. Будемо готувати пиріжки з начинкою з м’яса та картоплі.

Приготування:

1. Тісто готуємо опарним способом, воно найкраще підходить для пиріжків в духовці.
2. У теплому молоці розчинити свіжі дріжджі (або, якщо є, 2 ст. ложки домашньої закваски). Додати 1 склянку просіяного борошна і ретельно розмішати. Грудочок бути не повинно! Опару накрити рушником, нехай постоїть у теплому місці мінімум півгодини. Вона повністю підніметься, а потім опуститься в 1.5 рази.
3. У готову опару додати розм’якшене вершкове масло, цукор, сіль, 1 яєчний жовток і добре розмішати, цукор і сіль повинні повністю розчинитися.
4. Поступово, невеликими порціями, дуже ретельно вимішуючи, додати решту борошно. Тісто вимісити і накрити, залишивши для підйому в теплому місці на 1 годину.
5. Ділимо тісто на частини, потім розгортаємо в джгути, з яких робимо прямокутні коржі.
6. Для начинки: картоплю відварити, змішати з сирим яйцем.
7. М’ясо відварюємо і пропускаємо через м’ясорубку, за смаком додаємо сіль, перець, яйця. Нарізану ріпчасту цибулю підсмажуємо на сковорідці, додаємо у фарш разом з нарізаною зеленню.
8. М’ясний фарш і картопляне пюре змішуємо.
9. Розкладаємо Начинку на тестяные коржі, з’єднуємо краю, попередньо змастивши яйцем.
10. Розігріваємо духовку і поміщаємо в неї деко з пиріжками, випікаючи їх при температурі 220 – 240 градусів.
11. Вийнявши деко з духовки, злегка збризнути пиріжки водою, накрити рушником.

Не забудьте змастити їх збитим яйцем, щоб вони вийшли рум’яними і красивими. Пиріжки, приготовані в духовці, самі смачні і ніжні!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт