Як приготувати рогалики

Інгредієнти для тіста:

  • Молоко – 200 мл
  • Яйця курячі – 3 шт.
  • масло (можна маргарин) – 150 гр.
  • Цукор – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 750 гр.
  • Дріжджі – 10 гр. сухих (25 гр. сирих)

Інгредієнти для начинки:

  • Цукор – за смаком
  • Яблука – за смаком
  • Кориця – за смаком
  • Горіхи – за смаком

Тепер уже неможливо точно сказати, в якій саме країні вперше приготували рогалики.

та це й не важливо, головне, що у всіх кухнях світу це кулінарний виріб готують за різними рецептами з різних видів тіста з різними начинками. Пісочний, дріжджові і сирні, з різними наповнювачами, великі і маленькі за формою – всі вони смачні і апетитні.

Пропоную дізнатися, як приготувати прості, легкі рогалики з дріжджового тіста в домашніх умовах.

Рогалики з дріжджового тіста начиняють, в основному, фруктами або мармеладом.

Приготування:

  1. Молоко злегка підігріти, додати в нього дріжджі і 1 ст. л. цукру. Зачекати хвилин 15-20, поки маса підніметься.
  2. У масу додати 150 гр. борошна і перемішати.
  3. Ще чекаємо 15-20 хвилин, поки опара підніметься.
  4. Розтираємо курячі яйця з цукром, потім додаємо їх в опару, перемішуємо.
  5. Розм’якшене масло кладемо в тісто, перемішуємо і додаємо 300-350 гр. борошна, ретельно перемішуючи.
  6. Ставимо тісто в тепле місце, укутавши рушником.
  7. Через 30-40 хвилин тісто має добре піднятися. Тоді в нього слід додати ще борошна, тісто не повинно прилипати до рук.
  8. Для приготування начинки: горіхи кладемо в блендер і подрібнюємо, додаємо цукор, перемішуємо.
  9. Яблука миємо, очищаємо, ріжемо кубиками, перемішуємо з цукром і корицею.
  10. Ділимо на 3 частини тісто. Кожну частину тонко розкачати в коло, товщиною 2-3 мм. Розрізати круг на 8 трикутників.
  11. Викладаємо по 1 ч. ложці начинки на широкий край трикутника і згортаємо, злегка притискаючи край рогалика, щоб не розкрився під час випікання.
  12. Викладаємо рогалики на деко, змащене маслом (або застелений папером для випічки). Випікаємо 20-25 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.

Печіть смачні рогалики, балуйте своїх домашніх, це так просто!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт