Як приготувати роли

Для того, щоб самому приготувати роли, потрібно:

  • 3 листа норі
  • 1 ст. спеціального рису для суші
  • 1 ч. л. цукру
  • 2 ст. л. рисового оцту
  • сіль
  • сьомга малосольна
  • червона ікра
  • авокадо
  • соєвий соус
  • васабі

Японська кухня зараз надзвичайно приваблива, але щоб покуштувати суші роли, зовсім не обов’язково йти в японський ресторан. «Як приготувати роли?» – запитаєте ви. І я з задоволенням відповім.

Дуже важливо правильно відварити рис, щоб готові роли не розвалювалися. Для цього промийте рис кілька разів великою кількістю води. Промитий рис залийте водою (1,5 ст. води на склянку рису), поставте на повільний вогонь і накрийте кришкою.

Варіть рис 10-15 хвилин. Готовий рис потрібно залишити під кришкою ще на 15 хвилин.

Поки рис готується, змішайте 2 ст. л гарячої води з 1 ч. л. цукру і сіллю, потім додати оцет і перемішайте.

Готовий рис перекладіть в широкий посуд, залийте готовим соусом і перемішайте. Розмішувати треба акуратно, щоб рисинків не м’ялися.

Остуджувати рис повністю не треба, теплий рис буде краще тримати форму.

Для приготування ролів знадобиться спеціальний бамбуковий килимок, який потрібно обернути харчовою плівкою. На килимок покладіть лист норі блискучою стороною вгору. Поставте поруч з собою посуд з водою і невеликою кількістю оцту. Тепер змочіть пальці і злегка пригладьте норії, лист повинен трохи зволожити.

Акуратно розподіліть рис з листа норі, залишивши вільним близько 1 див. норії з протилежного вам краю. Викладіть начинку для норі вздовж близького вам до краю і з допомогою бамбукового килимка звертайте роли.

Коли ви дійдете до вільного краю норі, знову змочіть пальці водою з оцтом і проведіть по краю листа. Мокрий лист норі щільно закріпиться.

Готові роли викладіть на дерев’яну дошку і приберіть в холодильник на 10 хвилин. Перед подачею змочіть гострий ніж підкисленою водою і наріжте рулет на окремі роли, товщиною близько 2 см.

Подавайте ваші суші роли з васабі і соєвим соусом.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт