Як приготувати самогон з пшениці

Склад:

  • Пшениця – 5 кг
  • Цукор – 21,5 кг
  • Вода

У наш час, коли магазини заповнені спиртними напоями сумнівної якості, потрібно бути особливо обережним. Адже так легко отруїтися. Тому кращим виходом з подібної ситуації є вживання самогону власного виробництва. Рецептів приготування самогону дуже багато. З чого тільки не готують. Хочу розповісти вам про те, як приготувати самогон з пшениці. Цей рецепт, на мій погляд, вигідно відрізняється від інших. Самогон, виготовлений з пшениці, має м’який смак. Фортеця в подібному самогоні практично не відчувається. Так і він легко п’ється.

Приготування:

  1. Візьміть 5 кг пшениці. Промийте пшеницю під проточною холодною водою. Промиту пшеницю пересипте в каструлю (місткість каструлі не менше 30 літрів).
  2. Розрівняйте пшеницю в каструлі і залийте її холодною водою. Рівень води повинен перевищувати рівень пшениці приблизно на 5 див.
  3. В каструлю з пшеницею і водою всипте 1,5 кг цукру.
  4. Накрийте каструлю кришкою. Залиште в прохолодному темному місці 7 днів.
  5. Через тиждень загляньте в каструлю. Пшениця повинна прорости. Довжина паростків до цього часу досягне 4-5 мм
  6. Налийте в каструлю ще 15 літрів води.
  7. Додайте 5 кг цукру. Ретельно перемішайте.
  8. Поставте каструлю в тепле місце на 4 дні (оптимальна температура – 20-24 градуси).
  9. протягом цих 4 днів буде відбуватися процес бродіння. Не перетримуйте брагу довше вказаного терміну, інакше отриманий з неї самогон буде володіти солодким присмаком.
  10. Після закінчення бродіння процідіть отриманий розчин через друшляк.
  11. Можете приступати до перегонці.
  12. Решту пророщену пшеницю залийте 15 літрами холодної води.
  13. Додайте 5 кг цукру і поставте для бродіння на 3 дні.
  14. Знову процідіть і приступайте до перегонці.
  15. Повторити цю процедуру можна ще 2 рази.

Таким чином, з однієї і тієї ж пшениці ви виготовите самогон 4 рази. Найбільш цінується самогон від другої і третьої перегонки.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт