Як приготувати самогон

Інгредієнти для приготування хлібного самогону:

  • Пшениця
  • Жито
  • Ячмінь
  • Просо
  • Кукурудза
  • Горох

На якість самогону впливає вид сировини. Кращим самогоном вважається самогон із зернових продуктів (пшениці, жита та інших). Роблять самогон непоганої якості з картоплі, а також плодів і ягід. А ось гірших за якістю вважається самогон з цукрових буряків, але і його можна облагородити ретельною очисткою.

Приготувати якісний самогон можна лише суворо дотримуючись технологічні вимоги на всіх етапах процесу його приготування.

Вихідна сировина для самогону, будь-то зерно, ягоди, плоди, коренеплоди, потрібно обов’язково подрібнити. Причому, зерно подрібнюють і в сухому вигляді, і в розмоклому, і в запареному. А коренеплоди миють, подрібнюють за допомогою терки, або варять, а потім розминають.

Оскільки найбільш якісним вважається хлібний самогон, розглянемо рецепт саме його приготування. Він міцний, має м’який смак і легке похмілля.

Приготування:

  1. Проростити пшеницю, жито, просо, ячмінь, кукурудзу, горох: розмочити їх у теплій воді, потім розсипати тонким шаром до 2 див. Зерно ні в якому разі не повинно прокиснуть.
  2. Коли зерно проросте, його слід висушити і змолоти на борошно.
  3. Потім цю зернову борошно обережно додати в киплячу воду при постійному помішуванні. Розмішуючи, варити до стану рідкого киселю. Потім накрити, закутати каструлю, дати вистоятися 10-12 годин.
  4. Отриману масу розлити по мисках, остудити до кімнатної температури і додати дріжджі. Закваски брати 0,5 кг на 12 відер.
  5. Процес бродіння триває 5-6 днів.
  6. Переганяти на паровому апараті.

Якщо немає дріжджів, додати 1 кілограм сухого гороху. Процес бродіння збільшиться до 10 днів

З усіх видів самогону – цей найкращий! Тепер ви знаєте, як приготувати такий самогон.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт