Як приготувати сир тофу

Склад:

  • Соєве борошно – 0,5 кг
  • Вода -3 л
  • Нигари (спеціальна сіль з морської води, для створаживания соєвого молока) – 1,25 ч. ложки. Цю сіль можна замінити: 3 чайними ложками сульфату магнію, 6 столовими ложками лимонного соку, 1 столовою ложкою хлористого кальцію або ж 0,25 склянки яблучного оцту.

Сир тофу готують з соєвого сиру. Багатий цей сир високоякісним білком, незамінними амінокислотами, залізом і кальцієм, відмінно засвоюється організмом. Для вегетаріанців це незамінний продукт, адже їм цей сир замінює м’ясо та інші продукти тваринного походження. При всьому цьому калорій в ньому дуже мало, а холестерину і зовсім немає.

Існує безліч різновидів тофу (відрізняються за способом виробництва і консистенції). Ось основні:

Тофу звичайний, твердий тофу – щільний, по консистенції схожий на моцарелу. Він ідеальний для смаження і фритирования, для копчення. Багато виробників роблять його з добавками.

м’який Тофу (шовковий) – дуже м’який, по консистенції нагадує пудинг. У ньому, з усіх видів сирого тофу, найбільший вміст води. Підходить для приготування солодких страв, соусів, супів і для приготування на пару.

Тофу «смердючий» – з дуже сильним запахом, дуже поширений у китайської кухні.

Приготування:

  1. соєве борошно влити трохи теплої води, перемішати, щоб не було грудок, потім вилити решту воду. Ця суміш повинна постояти 30 хвилин.
  2. Через півгодини помістити її в марлевий або бавовняний мішечок для фільтрації і пресувати у друшляку.
  3. Влити ще 0,5 л води і пресувати ще раз. Выделившееся соєве молоко довести до кипіння, відразу ж зробити вогонь мінімальним.
  4. Нигари (яблучний оцет) розчинити в склянці холодної води. Соєве молоко розмішати і додати в нього половину розчину для створаживания. Буквально через кілька хвилин молоко розшарується на сир і сироватку.
  5. Створоженную масу зав’язати в матерчатий мішечок, помістити в друшляк, а друшляк в каструлю. Зверху на мішечок поставити вантаж і потримати 15 хвилин, щоб додати тофу твердість.
  6. Помістіть друшляк у великий таз з холодною водою і акуратно викладіть створоженную масу у воду.
  7. Якщо вам не потрібно використовувати сир тофу відразу, його можна зберігати в ємності з водою в холодильнику або навіть в морозилці.

Відсутність смаку і запаху і його консистенція дають можливість готувати з тофу різноманітні страви. Володіючи досить невиразним смаком, сир з легкістю сприймає інші смаки, в результаті всі страви з них стають дуже апетитними. З ним готують соуси і пасти, супи, страви з овочів, злаків, пироги і торти.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт