Як приготувати сирну запіканку

Продукти:

  • 4 яйця
  • 0,5 ч. л. солі
  • 1 ч. л. кмину
  • 0,5 ч. л. гірчичного порошку
  • 250 мл молока
  • 250 г сиру
  • 8 шматочків хліба
  • 250 мл пива
  • 1 ст. л. вершкового масла

Продукти:

  • 300 мл сметани
  • 3 яйця
  • 300 г твердого сиру
  • сіль, перець за смаком
  • трохи борошна

Часто трапляється так, що ще вчорашня випічка, яка манила своїм ароматом і хрусткою скоринкою, на наступний день стає сухуватою. Але можна дати їй другий шанс порадувати нас. Наприклад, можна приготувати з неї запіканку.

Готуємо сирну запіканку.

  1. Відокремте жовтки від білків. У жовтки покладіть сіль, гірчицю і кмин. Добре розітріть, а потім влийте туди молоко.
  2. Хліб і сир наріжте невеликими кубиками. Залийте сумішшю з молока. Нехай постоїть деякий час, поки не просочиться. Після цього влийте в масу пиво.
  3. В окремому посуді збийте білки в круту піну, а потім акуратно змішайте з просоченими молоком і пивом хлібом і сиром.
  4. У форму або сковорідку викладіть всю суміш, зверху розкладіть шматочки вершкового масла і посипати хлібними крихтами. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, поставте в неї запіканку і запікайте її приблизно 30 хвилин.
  5. Після того, як страва приготується, акуратно викладіть її на тарілку, розрізати на невеликі шматочки і подавайте.

Можна зробити запіканку за іншим рецептом:

Спосіб приготування запіканки з сиру.

  1. В глибоку ємність налийте сметану. Туди додайте яйця, збиті з сіллю, перцем. Ретельно розмішайте всю масу.
  2. Додайте борошна. Суміш повинна нагадувати тісто, яке ви робите для оладок.
  3. На тертці натріть сир і весь його змішайте з тістом.
  4. Отриману масу перекладіть у форму, поставте в духовку, яку розігрійте до температури 220 градусів. Випікайте блюдо 30 хвилин.

Спробуйте приготувати запіканку з будь-якого рецепту і ваша сім’я буде задоволена незвичайним вечерею.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт