Продукти:
- 4 яйця
- 0,5 ч. л. солі
- 1 ч. л. кмину
- 0,5 ч. л. гірчичного порошку
- 250 мл молока
- 250 г сиру
- 8 шматочків хліба
- 250 мл пива
- 1 ст. л. вершкового масла
Продукти:
- 300 мл сметани
- 3 яйця
- 300 г твердого сиру
- сіль, перець за смаком
- трохи борошна
Часто трапляється так, що ще вчорашня випічка, яка манила своїм ароматом і хрусткою скоринкою, на наступний день стає сухуватою. Але можна дати їй другий шанс порадувати нас. Наприклад, можна приготувати з неї запіканку.
Готуємо сирну запіканку.
- Відокремте жовтки від білків. У жовтки покладіть сіль, гірчицю і кмин. Добре розітріть, а потім влийте туди молоко.
- Хліб і сир наріжте невеликими кубиками. Залийте сумішшю з молока. Нехай постоїть деякий час, поки не просочиться. Після цього влийте в масу пиво.
- В окремому посуді збийте білки в круту піну, а потім акуратно змішайте з просоченими молоком і пивом хлібом і сиром.
- У форму або сковорідку викладіть всю суміш, зверху розкладіть шматочки вершкового масла і посипати хлібними крихтами. Розігрійте духовку до температури 180 градусів, поставте в неї запіканку і запікайте її приблизно 30 хвилин.
- Після того, як страва приготується, акуратно викладіть її на тарілку, розрізати на невеликі шматочки і подавайте.
Можна зробити запіканку за іншим рецептом:
Спосіб приготування запіканки з сиру.
- В глибоку ємність налийте сметану. Туди додайте яйця, збиті з сіллю, перцем. Ретельно розмішайте всю масу.
- Додайте борошна. Суміш повинна нагадувати тісто, яке ви робите для оладок.
- На тертці натріть сир і весь його змішайте з тістом.
- Отриману масу перекладіть у форму, поставте в духовку, яку розігрійте до температури 220 градусів. Випікайте блюдо 30 хвилин.
Спробуйте приготувати запіканку з будь-якого рецепту і ваша сім’я буде задоволена незвичайним вечерею.