Як приготувати сирника

Склад:

  • Сир – 800 г
  • Яйця курячі – 2 шт.
  • Сіль – ? ч. л.
  • Масло рослинне (для смаження)
  • Манка – 8 ст. л.
  • Борошно – 1,5-2 склянки

Сирника – це ідеальне блюдо для всієї родини, особливо на сніданок: ситне, легкий і швидкий у приготуванні. Немає сенсу говорити про користь сиру – це і так всім відомо. Але варто звернути увагу, що для цієї страви сир краще використовувати не солодкий, щоб самі сирника краще тримали форму при смаженні. Як приготувати смачні сирника розповість детальний покроковий рецепт нижче.

Спосіб приготування:

  1. Сир викласти в глибоку миску вбити яйця і перемішати. Полегшити процес допоможе блендер.
  2. Додати манку, сіль, ретельно перемішати до отримання однорідної маси. Тісто на сирник готово. Якщо манки немає, то її завжди можна замінити борошном, але слід пам’ятати, що на манці сирника будуть ніжніше і легшим.
  3. Посипати стіл або дошку борошном. Викласти готове тісто на присипаний борошном стіл і скачати його ковбаскою, діаметром 6-8 см
  4. На сковороду налити олію і розігріти на невеликому вогні.
  5. Нарізати «ковбаску» з тіста на рівні кружечки товщиною близько 2 см В середньому повинно вийти близько 20 сирників, якщо строго слідувати цим рецептом.
  6. Кожен кружечок з двох сторін обваляти в борошні і викласти на розігріту сковороду. Борошна для панірування не повинно бути багато, інакше сирника можуть почати пригорати.
  7. Смажити їх потрібно до утворення золотистої скоринки, потім перевернути і так само смажити із зворотного боку.
  8. Запашні сирника викласти на тарілку, простеленную паперовим рушником або кількома серветками, щоб вбрався зайвий жир. Перед подачею рушники або серветки видалити.

Готову страву краще всього подавати на стіл политим повидлом, сметаною або ж просто притрушенным цукром. Так само можна запропонувати сиропи, джеми або мед на вибір тих, кого ви почастуєте своїм кулінарним витвором.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт