Як приготувати віскі з самогону

Склад:

  • Кора дуба – 3 ст. ложки
  • Деревне вугілля – 50 г
  • Курага – 5-10 шт.
  • Чорнослив – 5-10 шт.
  • Спирт
  • Вода

Віскі являє собою алкогольний напій, який виготовляється з зернових культур, серед яких жито, пшениця, кукурудза, ячмінь. Віскі – досить міцний напій, кількість оборотів варіюється від 40 до 60%, вміст цукру або дуже малий, або взагалі відсутня. Традиційно цей напій виробляють в Шотландії та Ірландії, які донині сперечаються на рахунок національної приналежності віскі. Віскі буває декількох видів: солодовий, зерновий, змішаний і кукурудзяний. Солодовий готується на основі ячмінного солоду, зерновий є позбавленим особливого смаку і використовується як проміжна сировина для змішаного, а змішаний отримують методом змішування солодового з зерновим. У традиційному варіанті приготування віскі проходить такі етапи: солодження ячменю, сушіння солоду, виготовлення сусла, ферментація, перегонка, витримка і купажування (змішування). Даний процес є тривалим, педантичним, що вимагає старанності, що і визначає досить високу вартість продукту. Однак для приготування віскі в домашніх умовах існує ряд рецептів, які дозволять в короткий строк і в десятки разів дешевше отримати ароматний напій.

Приготування:

Фортеця віскі повинна становити приблизно 45%. Для цього варто розрахувати співвідношення спирту і води для досягнення потрібного кількості обертів. Зробити це можна за допомогою спеціальної таблиці розбавлення спирту.

У трилітрову ємність (банку) покласти подрібнену кору дуба, яка продається в аптеці, подрібненого деревного вугілля, кураги і чорносливу. Залити всі компоненти окропом, долити спирт. Бажано повністю заповнити ємність рідиною, щоб у неї залишилось якомога менше повітря. Чим довше витримати напій, тим краще. Перед подачею процідити.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт