Як приготувати вівсянку на воді

Склад:

  • Сухофрукти (айва, родзинки, чорнослив, інжир, курага) – 50-75 грам
  • Вівсяні пластівці – 0,75 склянки
  • масло
  • Вода – 2 склянки
  • Цукор – за смаком
  • Сіль – за смаком

Ні для кого не секрет, що найкращий сніданок – це тарілка вівсяної каші. На жаль, не всі люблять вівсянку. Багато хто вважає, що вівсяна каша – це щось в’язке, прісне і несмачне. Повірте, це не так. Просто ви не вмієте правильно готувати цю чудову крупу. Саме тому я хочу розповісти про те, як приготувати вівсянку на воді, щоб каша вийшла ароматної, смачної і корисної.

Приготування:

  1. Сухофрукти (родзинки, курагу, інжир і чорнослив, айву) ретельно переберіть (видалити сухі гілочки і кісточки). Промийте їх під проточною холодною водою.
  2. Поріжте вимиті сухофрукти на дрібні шматочки (за розміром вони повинні відповідати родзинок).
  3. Викладіть порізані сухофрукти в глибоку миску. Залийте киплячою водою. Залиште на 20-30 хвилин для набухання.
  4. Тепер візьміть невелику (об’ємом близько 1 літра) емальовану каструлю. Для приготування каш краще використовувати каструлю з антипригарним покриттям.
  5. Налийте в каструлю 2 склянки холодної води (воду бажано використовувати фільтровану або покупну негазовану). Доведіть до кипіння.
  6. При бажанні посоліть воду (можна взагалі не використовувати сіль).
  7. Візьміть 0,75 склянки вівсяних пластівців. Потроху всипайте вівсяні пластівці у киплячу воду, не припиняючи помішувати (щоб не допустити утворення грудок).
  8. Доведіть до кипіння. Варіть на слабкому вогні 5 хвилин. Не припиняйте при цьому заважати.
  9. Зніміть каструлю з вівсяною кашею з вогню.
  10. Додайте в каструлю розпарені сухофрукти (попередньо відкиньте їх на друшляк, щоб видалити зайву рідину). Можна також додати трохи меду або варення. Перемішайте.
  11. Накрийте каструлю кришкою і залиште на 5-10 хвилин в теплому місці.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт