Як заготовити петрушку на зиму

Як заготовити петрушку на зиму. Пропонуємо дуже простий рецепт заготівлі петрушки на зиму. Влітку грядочки з петрушкою стоять гарні, пишні та зелені. У міру можливості, звичайно, додаємо петрушку у всі можливі рецепти. Але, на жаль, зелень під відкритим небом росте тільки влітку, а літо на Уралі швидке, взимку свіжу петрушку можна знайти хіба що в магазинах. А адже так хочеться своєї зелені в будь-який час року.

Існують кілька варіантів заготовки петрушки на зиму: заморожування, засолювання, маринування, висушування. Щоб зелень зберегла не тільки свій колір, аромат і всі вітаміни, ми вже кілька років поспіль петрушку просто заморожуємо. А взимку разом з кропом, заготовленим за таким же рецептом, додаємо в найрізноманітніші гарячі страви.

Петрушка на зиму готується зовсім просто. Гілочки петрушки потрібно спочатку перебрати, винести все сміття, ретельно промити і дати обсохнути.

Потім ріжемо зелень і розкладаємо по поліетиленових пакетиках. Сильно утрамбовувати і намагатися запхати всю петрушку в один пакет не варто, набагато зручніше і легше діставати ложкою зелень з одного невеликого пакета. Та й постійне заморожування-розморожування одного великого пакета не піде на користь.

Зберігати такі заготовки потрібно в морозильнику, а вжити бажано за кілька місяців, краще до нового року, ну або хоча б до весни.

Ще можна заготовити петрушку за таким рецептом: також моєму і просушуємо її, рубаємо і розкладаємо не в пакети, а в форму для льоду, заливаємо водою, заморожуємо. В середньому йде один кубик на одне блюдо. Якщо формочки потрібні, то можна перекласти кубики в поліетиленовий пакет, знову ж сильно один до одного їх не прикладати.

Ось так виходять шматочки літа взимку!

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт