Закусочні здобні міні-пиріжки зі шпротами

В якому вигляді гарні шпроти? Істинний цінитель риби відповість без сумнівів: в будь-якому! Їх можна подати на стіл по-простому, з відварною картоплею і цибулею. Покласти на бутерброди з огірочком і майонезом. Додати в вишуканий салат. Або запекти в тесті, щоб вийшли акуратні і шалено смачні здобні пиріжки. Подається таке блюдо в теплому або холодному вигляді.

Час підготовки: 30 хвилин.
Час випічки: 20-30 хвилин.
Кількість: 2-3 порції.

Інгредієнти:

  • сметана – 70 г;
  • борошно – 125 г;
  • рослинно-вершкова суміш (або вершкове масло) – 1 ст. л.;
  • яйце – 1 шт.;
  • крупна сіль з травами – щіпка;
  • цукор – щіпка;
  • шпроти – 8-10 шт.;
  • лимон – за смаком;
  • мак – для посипання.

Рецепт приготування

Замісіть тісто: всипте борошно в глибоку миску, додайте сметану, розтоплену рослинно-вершкову суміш, одне яйце, і по дрібці солі і цукру. Готове тісто виходить гладким і еластичним.

Тісто загорніть в харчову плівку і поставте в холодильник на 15-20 хвилин.

Відкрийте баночку шпрот, викладіть рибу на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.

відпочиле тісто Розкачайте на припыленной борошном робочій поверхні в пласт. Візьміть склянку або чашку, і з її допомогою виріжте коржики. Розмір і форму пиріжка визначайте самі, він може бути малим (на одну рибку) або більше (з кількома шпротами).

Покладіть рибку на половинку заготовки, збризніть лимонним соком.

Сформуйте пиріжки: вилочкою притисніть краю, щоб добре їх скріпити, і перекладайте на змащений маслом пергамент. Змастіть зверху сметаною або збитим яйцем і присипте за смаком крупною сіллю з травами або маком.

Попередньо нагрійте духовку до 180 градусів і випікайте міні пиріжки близько 20 хвилин. Колір скоринки на здобі виходить золотистої, а кристали солі приємно похрускують.

Готову випічку викладіть на плоску тарілку. Для прикраси страви додайте кілька шпрот, дрібно нарізану зелень і терту цедру лимона.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт