Закусочний м’ясний хліб з сиром

У новорічну ніч найпопулярнішими стравами, зазвичай, стають закуски. В галасливих компаніях під час цього свята веселощі виходить за межі столу, а тому господині можна приділити менше уваги гарячим, основних страв. Адже різноманітні види запеченого м’яса, сири, салати в тарталетках та інші порційні страви набагато зручніше під час такого свята, адже можна і перехопити щось смачненьке, і в той же час не пропустити нічого цікавого. До того ж, такі страви можна приготувати заздалегідь і, не метушачись, приділити увагу перед початком Нового року собі, коханій!

Пропонуємо приготувати на свято рецепт м’ясного хліба – простого, ситного страви, яке припаде до смаку як чоловікам, так і жінкам. А часу на його приготування піде зовсім небагато.

Отже, для приготування м’ясного хліба візьміть:

350-400 грам фаршу з індички
100 грам твердого сиру (підійдуть сорти Голландський, Російський, Сметанковий, Гауда) без сильного аромату
100 г черствого білого хліба
1 зубчик часнику
1 невелика цибулина
1 сире яйце
150-200 грам бекону або грудинки, нарізаною тонкими смужками
сіль, перець, мускатний горіх.

Рецепт приготування м’ясного хліба:

Фарш з індички зробить м’ясний хліб більш легким, адже ніхто не хоче переїдати в новорічну ніч!

Викладіть фарш в зручну ємність для змішування. Додайте сіль, перець і 1/3 ч. ложки мускатного горіха. Ця приправа чудово підкреслює смак м’ясних страв з фаршу.

Дрібно поріжте цибулину і часник. Додайте їх у фарш і ретельно вимісіть, щоб вони рівномірно розподілилися.

Вбийте у фарш яйце і перемішайте до утворення однорідної маси, розбиваючи всі грудочки фаршу.

Наріжте дрібними кубиками сир і додати до фаршу.

Хліб поріжте великими шматками і подрібніть за допомогою блендера в крихту. Також можете подрібнити його в м’ясорубці.

Додайте хлібні крихти до фаршу і перемішайте.

Повинна вийти трохи вязковатая маса. Якщо ви бачите, що фарш трохи сухуватий, влийте трохи води, але не переборщіть. Краще робити це потроху.

Змастіть прямокутну форму для випічки маслом без запаху і викладіть туди фарш.

Гарненько утрамбуйте фарш, щоб усередині не було порожнеч. Вирівняйте поверхню ложкою.

Зверху щільно укладіть грудинку. Завдяки ній фарш буде соковитим і вбере необхідну кількість ароматної жиру.

Запікайте хлібець при температурі 180 градусів близько 40-50 хвилин. Коли грудинка зверху зарум’яниться, м’ясний хліб готовий.

Повністю остудіть блюдо у формі.

Потім наріжте хліб на шматочки товщиною 0,8-1 див. Можна подавати! Приємного апетиту і ситних свят!

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт