Засолювання огірків з гірчицею – популярний рецепт

Солоні огірки – це улюблена російська закуска. Яким би чудовим не був би святковий стіл, які б дивовижні салати і закуски не прикрашали його, але на ньому завжди знайдеться місце солоним огіркам.



Напевно багато господині пам’ятають свої відчуття в перший триместр вагітності – як же сильно тоді хотілося хрусткого і апетитного солоного огірочка! За допомогою засолювання огірків з гірчицею вони вийдуть у нас саме такими. Крім того, в даному рецепті ви не знайдете оцту, а це, погодьтеся, дуже важливо як для здоров’я організму майбутньої мами, так і для будь-якого іншого організму.

Отже, якщо ви задумали здійснити засолку з гірчицею, то замочіть попередньо огірочки на 4-6 годин у холодній воді (якщо ви тільки зібрали урожай, то цим правилом можна знехтувати). Воду за весь час потрібно буде 2-3 рази змінити.

Добре вимийте банки, стерилізувати їх не потрібно) покладіть огірки, парасольки кропу, листя хрону, листя смородини і вишні, чорний перець горошком і запашний перець, зубчики часнику. Залийте все це киплячим розсолом – на 1 літр води візьміть 2 столові ложки солі з верхом.

Банки залиште на 2 діб просто в кімнаті, потім в кожну банку місткістю 3 літри всипте суху гірчицю (2 столові ложки) і не чіпайте ще близько 6 годин. Якщо ви здійснювали засолювання огірків до негайного використання, то можна вже вживати їх в їжу, ну а якщо ви хочете зробити заготівлю на зиму, то з банок розсіл злити в емальовану посудину, 7 хвилин кип’ятіть його, а потім розлийте знову по банкам, загорніть прокип’яченими кришками, переверніть і укутайте.

Залишити відповідь

Ім’я *
Email *
Сайт