Желе в апельсинах

Желе в апельсинах – блюдо, яке здатне дивувати. Прекрасно підійде для застілля і тематичних вечірок. До того ж, апельсиновими часточками можна прикрасити солодку випічку, подавати на десерт або як цілком самостійне блюдо.

Інгредієнти для желе в апельсинах:

Желатин – 30 гр.

Апельсини – 5 шт.

Цукор – 7 ст. л.

Вода.

Як приготувати желе в апельсинах:

1. Скипятить воду (приблизно одна склянка) і занурити туди желатин. Почекати, поки він набубнявіє, виставити на вогонь і знову дочекатися кипіння. Желатин повинен абсолютно розчинитися.

2. Апельсини потрібно помити і розрізати половинками. М’якоть з отриманих половинок не поспішаючи вирізається гострим ножем. Процес копіткий – важливо не пошкодити шкірку. Далі з отриманої м’якоті вичавлюється сік, який потрібно процідити.

3. Наступний етап: у каструлю вливається приблизно 200 мл води, додається цукор і фруктова м’якоть. Каструля з відваром поміщається на вогонь до кипіння, через 5-6 хвилин відвар можна процідити.

4. До отриманого відвару і желатину додається апельсиновий сік, і інгредієнти добре перемішуються. Половинки апельсинок наповнюються отриманою сумішшю, і оправляються в прохолодне місце до моменту повного застигання.

5. Перед подачею страви, половинки апельсинів розрізають на четвертинки з допомогою добре підірваного ножа.

Залишити відповідь

Ім’я *
E-mail *
Сайт